[Update] Dijks succesvol geopereerd aan zijn knie

door Jesse ter Haar 10

Bron Vitesse

[Update] Dijks succesvol geopereerd aan zijn knie

door Jesse ter Haar 10

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Mitchell Dijks zal voorlopig nog niet beschikbaar zijn voor Vitesse door een knieoperatie, zo meldt de club via hun officiële kanalen. Dijks kwam afgelopen zomer transfervrij over, nadat hij in goed overleg met Bologna zijn contract liet ontbinden in Italië.

Afgelopen week sloot Dijks zich aan bij het eerste van Vitesse. De verdediger raakte op een training geblesseerd aan zijn knie. Deze week wordt de linkspoot geopereerd in Rijnstate. Dijks was nog altijd niet wedstrijdfit en moet nu zijn debuut nog langer laten uitstellen. Vitesse meldt dat de Nederlander er een minimaal een paar weken uitligt.

Een debuut in de Airborne-wedstrijd tegen FC Volendam zit er dus niet in voor Dijks. Na deze speelronde volgt een interlandperiode. In deze interlandperiode kan Dijks zich volledig focussen op zijn herstel. Dijks speelde voorheen al voor Ajax, Heerenveen, Willem II, Norwich City en Bologna. Vitesse is dus voor de oud-Ajacied de volgende in dit rijtje. In Arnhem heeft Dijks een contract getekend voor één seizoen, met optie tot nog een jaar.

Vitesse worstelt

De blessure van Dijks is een flinke aderlating voor Vitesse. De Arnhemmers zijn het seizoen niet overtuigend begonnen en staan op een veertiende plaats. Vier van de zes gespeelde duels werden al verloren. Komend weekend staat er dus een thuiswedstrijd tegen FC Volendam op het programma, terwijl Vitesse een week later op bezoek moet bij FC Twente - de nummer vijf van de Eredivisie.

Update - (Donderdag 15 september 12.30 uur) - Dijks succesvol geopereerd aan zijn knie

Mitchell Dijks is donderdag met succes geopereerd aan zijn knie, zo brengt Vitesse naar buiten via Twitter. De linksback liet zijn contract bij Bologna ontbinden en kwam op die manier in Arnhem terecht, maar zijn debuut laat dus nog even op zich wachten. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie op de training van Vitesse, waardoor hij voorlopig uit de roulatie is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.