[Update II] Vitesse kondigt komst Dijks via officiële kanalen aan

door Cristian de Jong 56

Bron Vitesse

[Update II] Vitesse kondigt komst Dijks via officiële kanalen aan

door Cristian de Jong 56

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Mitchell Dijks staat op het punt terug te keren op de Nederlandse velden. Dijks is al mondeling akkoord met een Nederlandse club, maar welke club dat is, wil de linksback nog niet vertellen. De oud-Ajacied speelde sinds mei 2018 voor het Italiaanse Bologna, dat zijn contract nu ontbonden heeft.

Dijks is, samen met zijn zaakwaarnemer, al sinds juli bezig met het zoeken naar een nieuwe club. 'Ik heb zware weken achter de rug', vertelt de Nederlander in het programma ESPN Vandaag. 'Het eerste plan was dat ik zou tekenen bij Verona, dit ketste af. Vervolgens kwam er een club uit Turkije, dat is het uiteindelijk ook niet geworden. Hierna hebben we in goed overleg besloten om het contract bij Bologna definitief te ontbinden.'

Mondeling akkoord

Nu is Dijks weer terug in zijn geboorteplaats Purmerend. 'Ik wil weer gaan voetballen. Eigenlijk wilde ik eerst een weekje vakantie, maar dat zit er niet in.' Dijks vertelt daarna dat hij een mondeling akkoord heeft bereikt met een Nederlandse club. 'Ik kan eigenlijk nog niks zeggen, alleen dat ik een mondeling akkoord heb bereikt.'

Dijks maakte in 2012 zijn debuut in het eerste van Ajax onder trainer Frank de Boer. Na tussenstoppen bij sc Heerenveen, Willem II en Norwich City, maakte Dijks in 2018 dus de overstap van Ajax naar de Serie A. Bij Bologna speelde Dijks 78 wedstrijden en scoorde hierin twee keer.

Update - 12.25 uur (1 september 2022) - 'Dijks tekent een contract voor één seizoen bij Vitesse'

Mitchell Dijks gaat aan de slag bij Vitesse, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De linksback liet onlangs zijn contract ontbinden bij Bologna en kon dus transfervrij op zoek naar een nieuw avontuur. In de eerste vier Eredivisie-wedstrijden van het seizoen kreeg Vitesse veertien doelpunten tegen en dus konden de Arnhemmers een defensieve versterking gebruiken. Dijks moet alleen nog zijn medische keuring ondergaan, waarna de beklinking van de transfer een kwestie van tijd lijkt.

Update II - 15.30 uur (2 september 2022) - Vitesse kondigt komst Dijks via officiële kanalen aan

Mitchell Dijks is officieel speler van Vitesse, zo meldt de club via hun officiële kanalen. Dijks was al mondeling akkoord met de club uit Arnhem en nu is het dan eindelijk officieel. De oud-Ajacied komt transfervrij over van Bologna, waar hij in goed overleg zijn contract heeft laten ontbinden. Na twee afgeketste transfers heeft Dijks nu weer een nieuwe club waar hij aan de slag kan. De linksback tekent een contract voor één seizoen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Keert Steven Bergwijn tijdens Ajax - SC Cambuur terug op het scorebord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.