'Bologna houdt zich aan afspraak en werkt mee transfervrij vertrek Dijks'

door Jesse ter Haar 98

Bron De Telegraaf

'Bologna houdt zich aan afspraak en werkt mee transfervrij vertrek Dijks'

door Jesse ter Haar 98

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mitchell Dijks kan Bologna deze zomer transfervrij verlaten, zo schrijft De Telegraaf maandagmiddag. Officieel loopt het contract van de oud-Ajacied nog een seizoen door in Italië, maar door eerder gemaakt afspraken is de club bereid om mee te werken. De verdediger zet in op een nieuw avontuur.

In de winter had Dijks immers al de kans om elders aan de slag te gaan, maar toen wilde Bologna hem niet van de hand doen. Er was namelijk geen andere linksback voor handen om zijn wegvallen op te vangen. Zodoende plakte Dijks er nog een halfjaar aan vast, maar wel maakte hij de afspraak in de zomerse transferperiode op transfervrije basis op zoek te mogen naar een nieuwe club. Dat moment nadert nu.

Het betekent voor de linksback een einde van een periode van maar liefst vier jaar. Na zijn tijd bij Ajax trok hij in 2018 naar de Serie A, waar hij al snel de bijnaam Il Trattore (De Tractor, red.) kreeg. Zodoende stond de Nederlander ook in Zuid-Europa bekend om zijn krachtige rushes over de linkerflank.

Op dit moment staat Dijks op een totaal van 78 wedstrijden in dienst van Bologna. Europees voetbal behaalde hij nooit met de club, maar wel kwam hij in actie tijdens 74 Serie A-duels. Verder kwam hij tot vier wedstrijden in de Coppa Italia, het bekertoernooi van Italië. In 78 duels wist hij twee keer te scoren en even zo vaak een doelpunt voor te bereiden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties