Veltman tekent nieuw contract tot medio 2025 bij Brighton & Hove Albion

door Jesse ter Haar 39

Bron Brighton & Hove Albion

Veltman tekent nieuw contract tot medio 2025 bij Brighton & Hove Albion

door Jesse ter Haar 39

Bron Brighton & Hove Albion

Laatst geüpdatet

Joël Veltman heeft zijn contract bij Brighton & Hove Albion verlengd, zo maakt de club bekend via de eigen website. De oud-Ajacied ligt nu tot medio 2025 vast bij de nummer zes van de Premier League van het afgelopen seizoen.

Het vorige contract van Veltman liep na juni af en dus was hij bij het uitblijven van een verlenging transfervrij geweest. Hoofdtrainer Roberto De Zerbi blijkt echter dusdanig onder de indruk van de verdediger dat hij een langer verblijf heeft verdiend. 'Ik ben blij dat hij zijn contract heeft verlengd', reageert de Italiaanse oefenmeester. 'Hij is een goed voorbeeld voor de andere spelers en hij zal een sleutelspeler voor ons zijn.'

Tijdens het afgelopen seizoen speelde Veltman nog 35 wedstrijden voor Brighton & Hove Albion. 31 keer deed hij mee in de Premier League, waarvan 25 keer als basisspeler. Verder deed hij mee in de halve finale van de FA Cup tegen het Manchester United van Erik ten Hag. De ploeg van de voormalig trainer van Ajax ging er na het nemen van strafschoppen vandoor met de finaleplek.

Veltman in de Premier League

Het wordt alweer het vierde seizoen van de mandekker in dienst van de club uit Brighton. Sinds de zomer van 2020, toen Veltman voor slechts één miljoen euro naar Engeland trok, speelde hij 106 duels in het shirt van The Seagulls. Komend seizoen speelt hij met de club in de Europa League.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.