De Zerbi rekent op Veltman: 'Joël zal hier volgend jaar zijn'

door Jesse ter Haar 25

Bron Voetbal International

De Zerbi rekent op Veltman: 'Joël zal hier volgend jaar zijn'

door Jesse ter Haar 25

Bron Voetbal International

Joël Veltman lijkt ook komend seizoen speler van Brighton & Hove Albion te blijven. Als het aan hoofdtrainer Roberto de Zerbi ligt, krijgt de voormalig Ajacied snel een nieuw contract bij de nummer zes van de Premier League.

De rechtsback annex centrale verdediger beschikt momenteel over een aflopend contract bij de club uit Brighton, een stad in het zuiden van Engeland. Sinds de zomer van 2020 is Veltman verbonden aan de club en als het aan De Zerbi ligt, blijft die periode niet beperkt tot een totaal van drie jaar. 'Joël zal hier volgend jaar zijn, honderd procent', sprak hij - geciteerd door Voetbal International - dinsdag tijdens een persconferentie.

De oud-Ajacied beleeft een uiterst succesvol seizoen met dé verrassing van Engeland. De prestaties zijn dusdanig goed dat de club zich recent verzekerde van Europees voetbal voor het volgende seizoen. Het meest bijzondere: nooit eerder speel Brighton & Hove Albion een duel in Europees verband.

Rol van Veltman

Overigens speelde Veltman een behoorlijk grote rol in het successeizoen van de club. De rechtspoot kwam tijdens 29 Premier League-wedstrijden in actie, waarvan 24 keer als basisspeler. Aan het begin van de maand mei kreeg hij te maken met blessureleed, maar afgelopen zondag tijdens Brighton & Hove Albion - Southampton was hij als rechtsback weer van de partij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.