Van Nistelrooij stopt per direct als hoofdtrainer van PSV

door Timo Suur 612

Bron PSV

Van Nistelrooij stopt per direct als hoofdtrainer van PSV

door Timo Suur 612

Bron PSV

Laatst geüpdatet

Ruud van Nistelrooij stopt per direct als hoofdtrainer van PSV. Dat meldt de club uit Eindhoven woensdagmiddag op de eigen website. De laatste dagen was er intern veel sprake van onvrede over de hoofdtrainer van de Eindhovenaren en na verschillende gesprekken heeft hij woensdagochtend bekendgemaakt te stoppen als hoofdtrainer van PSV.

'Na verschillende gesprekken over interne zaken die de afgelopen weken werden gevoerd, vond dinsdagavond een gesprek plaats tussen de Directie en Van Nistelrooij', zo valt de lezen op de website van de Eindhovenaren. In het overleg van dinsdagavond werd besloten om de focus te leggen op de wedstrijd tegen AZ in de laatste speelronde van de Eredivisie en om daarna verder te praten over de toekomst van de oefenmeester, maar zo ver komt het dus niet.

Van Nistelrooij heeft woensdagochtend besloten om te stoppen als hoofdtrainer van PSV. Op de website van de Eindhovenaren wordt geschreven dat de trainer te weinig draagvlak en support voelde binnen de club om langer door te gaan. Na deze aankondiging heeft hij ook de spelersgroep op de hoogte gesteld. Aankomende zondag, tegen AZ, is Fred Rutten, op verzoek van de directie, de eindverantwoordelijke bij PSV.

Er wacht een spannende laatste speelronde in de Eredivisie

Aankomende zondag staat de laatste speelronde in de Eredivisie op het programma en het is nog altijd spannend in de strijd om de Europese tickets. PSV staat momenteel op de tweede plek met drie punten voorsprong op Ajax, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Als Ajax zondag weet te winnen in Enschede van FC Twente en PSV verliest op bezoek bij AZ mogen de Amsterdammers zich alsnog op gaan maken voor de voorrondes van de Champions League. De Conference League dreigt ook nog, want als Ajax verliest in Enschede en PSV verliest van AZ eindigt de Amsterdamse club op de vierde plaats. Zodoende staat er nog genoeg op het spel aankomende zondag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.