Van Nistelrooij komt terug op uitspraken: 'Na de wedstrijd niet heel veel oog voor'

door Bart Veenstra 11

Bron Voetbal International

Van Nistelrooij komt terug op uitspraken: 'Na de wedstrijd niet heel veel oog voor'

door Bart Veenstra 11

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij moet terugkomen op enkele uitspraken van vorige week na afloop van de bekerfinale tegen Ajax. De eindstrijd van de TOTO KNVB Beker stond bol van de opstootjes en na afloop gaf Van Nistelrooij onder meer aan dat het vooral om het winnen van prijzen gaat. 'Het was iets te veel, maar dat gebeurt', zei hij zondag.

Vrijdag op de persconferentie wilde de talentvolle oefenmeester terugkomen op zijn uitspraken. De trainer van PSV heeft de wedstrijd nog eens teruggekeken. 'Natuurlijk zie je dan het gedrag van spelers en het vaak stil komen liggen van de wedstrijd. Ik had er na de wedstrijd niet heel veel oog voor, omdat het winnen van die pot, die beker, in je hoofd zit. Maar het viel me wel op. Het is iets wat je moet adresseren', wordt Van Nistelrooij geciteerd door Voetbal International.

'Dit moet langzaam uit het voetbal gaan verdwijnen. Dat willen we ook met z’n allen', gaat Van Nistelrooij verder. 'Dat zal het voetbal goed doen. Dat is iets, net als het gedrag op tribunes, waar je naartoe werkt, ook door regelgeving. Je ziet dat dat nu al minder wordt, doordat er wordt ingegrepen. Gebeurt er iets, meteen stoppen. Dan verandert er wat.'

Van Nistelrooij kijkt ook naar trainers en arbitrage

Van Nistelrooij geeft vervolgens toe dat het gedrag van de spelers ook de verantwoordelijkheid van de trainers is. 'Maar ook qua regelgeving vanuit de arbitrage. Want als je tegen kaarten aan gaat lopen, dan gaat dat ook vanzelf stoppen. Dat is iets waar we naar moeten kijken, gezamenlijk. Dit is niet nieuw natuurlijk. We hebben ook een fase gehad dat we van Portugese of Italiaanse teams verloren op grote toernooien waarbij we zeiden: “Kijk, we moeten mee in dit soort zaken, want anders zijn we het naïeve landje!” we moeten een balans vinden', aldus de trainer.

De trainer van PSV laat tot slot weten dat het in voetbal om winnen gaat. 'Maar uiteindelijk ook om het spel. Ik denk dat er gezamenlijk een oplossing gevonden moet worden voor het voetbal. Dat zie je in andere sporten terug, de manier waarop gearbitreerd wordt, dan heb je dat er zo uit. Alleen nu is het een nog soort van gedogen bij een opstootje: even uit elkaar en weer door. Maar goed, dat zijn vragen die bij de KNVB en alle bonden moeten leven. Bij de scheidsrechters, maar nogmaals: de verantwoordelijkheid ligt ook bij ons.'

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.