Vink vindt reacties na bekerfinale doorslaan: 'Zijn er drie dagen over aan het praten...'

door NielsOpdam 23

Bron Voetbalpraat

Vink vindt reacties na bekerfinale doorslaan: 'Zijn er drie dagen over aan het praten...'

door NielsOpdam 23

Bron Voetbalpraat

Laatst geüpdatet

Marciano Vink vindt dat de reacties na de bekerfinale tussen Ajax en PSV 'doorslaan'. Dat vertelt de oud-speler van de Amsterdammers woensdagavond in Voetbalpraat op ESPN. Na de finale was er kritiek op het gedrag van de spelers, maar Vink vindt dat het probleem rond het onderlinge gedrag te groot wordt gemaakt.

'Hoeveel wedstrijden in de Nederlandse competitie heb jij gezien, waarbij een tackle of sliding deze reacties oplevert?', begint Vink zijn verhaal met een vraag. 'We zijn nu aan het doorslaan. We hebben erop gereageerd, we hebben onze afschuw geuit en nu zijn we er drie dagen over aan het praten... Ik weet zeker dat er tijdens Sparta - PSV bijvoorbeeld veel minder agressiviteit is, daar gaat het toch om?'

Toen Ajax in Eindhoven met 3-0 verloor, werd de ploeg op agressiviteit verslagen. Jurriën Timber zei na afloop dat de selectie 'niet ready' was. 'Nu zijn ze naar De Kuip toegekomen, opgepompt en ready om de wedstrijd te winnen, want daar ging het om. Dat is een Europa League-ticket en een tastbare prijs. Jij gaat de wedstrijd gewapend in met alles wat je hebt. Als daar nou irritant, klotegedrag bij hoort... ', vertelt de oud-Ajacied.

'Het heeft toch niets met voetbal te maken?'

Volgens Vink telt er voor een speler maar één ding en dat is winnen. 'Bij winnen hoort toch alles?', vraagt de oud-speler, waarna Leo Driessen reageert. 'Nee, er staat toch nergens in de reglementen dat je met die middelen mag winnen?' Vink vertelt dat er nergens in de reglementen staat dat je die middelen niet mag gebruiken om te winnen, waarna Driessen zegt dat je ervoor wordt bestraft. 'Wie zegt dat? Dan zou elke topwedstrijd met zes man eindigen', besluit Vink.

Driessen heeft zich zondag tijdens de bekerfinale enorm geërgerd aan het gedrag van de spelers. 'Dat moeten ze echt af gaan leren, omdat ze het spel kapot maken. Je maakt het voetbal kapot, het heeft toch niets met voetbal te maken? Dat doorrollen, elkaar een kaart proberen aan te naaien en bij het minste of geringste de boel proberen te bedriegen. Dat hoeft toch niet?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.