'Van de Beek werd aangeboden bij RSC Anderlecht: Club zag komst niet zitten'

door Jon van Dam 39

'Van de Beek werd aangeboden bij RSC Anderlecht: Club zag komst niet zitten'

door Jon van Dam 39

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is deze zomer aangeboden bij RSC Anderlecht. Dat weet het Belgische medium La Dernière Heure te melden. Hoewel de oud-Ajacied de overstap naar de Jupiler Pro League wel wilde maken, zag RSC Anderlecht daar geen heil in.

Van de Beek zit bij Manchester United in een uiterst moeizame situatie. De middenvelder, die Ajax in 2020 verliet voor The Red Devils, komt niet voor in de plannen van trainer Erik ten Hag. Deze zomer leek Van de Beek een transfer te gaan maken, om zo weer aan spelen toe te komen. Zo werd hij in verband gebracht met Real Sociedad en FC Lorient. Om verschillende redenen ketsten de mogelijke overgangen af.

Omdat de transfermarkt in België tot 6 september open was, had RSC Anderlecht eventueel kunnen toeslaan. De nummer elf van het afgelopen seizoen had echter al voldoende andere spelers die op het middenveld uit de voeten kunnen. Eerder meldde de NOS al dat Galatasaray en Royal Antwerp FC, de club waar Marc Overmars werkzaam is, een mogelijke uitweg voor Van de Beek konden vormen. Beide clubs zagen uiteindelijk af van de diensten van de Nederlander.

Van de Beek werd wel ingeschreven voor de Premier League

Voor Van de Beek begint de tijd nu wel te dringen. Er zijn namelijk nog enkele buitenlandse transferperiodes open. Mocht de middenvelder geen nieuwe club vinden, dan is de kans groot dat hij wederom niet veel aan spelen zal toekomen. Zijn club Manchester United schreef hem niet in voor de Champions League. Enkele dagen later werd Van de Beek wél ingeschreven voor de Premier League. Daardoor mag de 26-jarige speler alsnog hopen op minuten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.