'Antwerp en Galatasaray bieden mogelijke uitweg voor Van de Beek'

door Roemer Smid 82

Bron NOS

'Antwerp en Galatasaray bieden mogelijke uitweg voor Van de Beek'

door Roemer Smid 82

Bron NOS

Galatasaray en Royal Antwerp FC bieden een mogelijke uitweg voor Donny van de Beek, meldt NOS. De middenvelder zit op een dood spoor bij Manchester United, dat eerder deze week de Champions League-selectie voor aankomend seizoen bekend maakte. Van de Beek ontbrak daarbij.

Nadat deze transferzomer deals naar Real Sociedad en het franse Lorient afketsten, leek Van de Beek gedoemd tot nog een seizoen op de bank bij United. Maar omdat de transfermarkt in België en Turkije langer open is heeft Van de Beek de kans om alsnog de transfer maken die zijn carrière een nieuw leven in kan blazen.

De transfermarkt in België sluit na 6 september. Galatasaray heeft langer de tijd om spelers aan te trekken. Tot 15 september kan Van de Beek de overstap naar Turkije maken.

Op een zijspoor in Manchester

Van de Beek werd in 2020 voor 39 miljoen overgenomen van Ajax, de club waarvoor hij in 2019, onder Erik ten Hag, furore maakte in de Champions League. Bij United ging het moeizaam. In het eerste seizoen kwam Van de Beek nog regelmatig in actie, maar in het tweede seizoen werd de speeltijd minder.

Na een teleurstellende huurperiode bij Everton keerde Van de Beek terug bij in Manchester, waar een oude bekende nu aan het roer stond. Onder Erik ten Hag leek de kans op speeltijd groter, maar drie jaar later is hij door dezelfde man waaronder hij schitterde in de Champions League buiten de selectie gelaten. Een zware knieblessure en slechts 163 minuten in het afgelopen Premier League-seizoen liggen hieraan ten grondslag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.