Manchester United neemt Van de Beek niet op in Champions League-selectie

door Jesse ter Haar 52

Bron Manchester United

Manchester United neemt Van de Beek niet op in Champions League-selectie

door Jesse ter Haar 52

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek zal in ieder geval tot aan de winter niet in actie komen voor Manchester United in de Champions League. De club van hoofdtrainer Erik ten Hag schreef Van de Beek niet in voor het miljardenbal, zo is te zien op de website van The Red Devils. Na de winter, wanneer de groepsfase erop zit, kunnen er wijzigingen worden aangebracht aan de A-lijst.

Voorafgaand aan het Europese seizoen moeten de verschillende clubs zowel een A- als een B-lijst indienen bij de UEFA. Manchester United heeft dit reeds gedaan en had daarbij dus slecht nieuws voor Van de Beek. Zolang hij contractspeler van de club zal blijven, zal hij hopen op een verandering na de winter.

Of de voormalig publiekslieveling van Ajax onderdeel van Manchester United zal blijven, valt echter te betwijfelen. Een vertrek is vrijwel de gehele transferzomer onderwerp van gesprek geweest, maar uiteindelijk kwam het er niet van. Real Sociedad wilde hem huren en ging erover in gesprek met Manchester United, maar tot een akkoord kwam het nooit.

Terugkeer bij Ajax

Tegelijkertijd zou Sven Mislintat een poging hebben gewaagd om Van de Beek terug te halen naar Ajax, maar naar verluidt zat de middenvelder daar nog niet op te wachten. Het enige sprankje hoop dat Van de Beek nog kan hebben, komt uit Turkije. Galatasaray zou interesse hebben getoond in zijn diensten, maar trok maandag ook Tanguy Ndombélé al aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.