[Update II] 'Bayern verlangt minimaal 50 miljoen euro plus bonussen voor De Ligt'

door Bart Veenstra 116

Bron Florian Plettenberg, De Telegraaf

[Update II] 'Bayern verlangt minimaal 50 miljoen euro plus bonussen voor De Ligt'

door Bart Veenstra 116

Bron Florian Plettenberg, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Manchester United heeft de gesprekken gestart met het kamp van Matthijs de Ligt over persoonlijke voorwaarden rondom een overgang naar de Engelse grootmacht. Dit schrijft Florian Plettenberg via X. De Ligt staat al geruime tijd op het lijstje van United-trainer Erik ten Hag, die anderhalf jaar lang samenwerkte met de verdediger bij Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Plettenberg, journalist van de Duitse tak van Sky Sports, weet te melden dat Manchester United de afgelopen dagen meer informatie wist in te winnen over de situatie van De Ligt bij zijn huidige club Bayern München. Volgens de verslaggever kan Manchester United de oud-Ajacied voor een redelijk bedrag overnemen. De Ligt heeft in Beieren nog een contract tot medio 2027.

De Ligt wil zelf graag naar United

De Ligt staat zelf ook open voor een transfer naar de Premier League. Volgens Plettenberg is hem verteld dat hij niet centrale verdediger nummer vier of vijf zou worden in Manchester. Het afgelopen seizoen kampte de in Leiderdorp geboren verdediger met blessures, waardoor een basisplaats niet altijd zeker was. De Ligt kwam uiteindelijk tot dertig duels voor Der Rekordmeister tijdens de voorbije jaargang.

De mandekker doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in september 2016 tegen Willem II. In dit duel was hij direct trefzeker. In drie seizoenen Ajax won De Ligt de dubbel en bereikte hij de finale van de Europa League en de halve finale van de Champions League. In 2019 koos hij voor een avontuur bij Juventus, waarna hij in 2022 bij Bayern München terecht kwam.

In Duitsland speelde De Ligt tot op heden 73 duels. Hierin was hij vijf keer trefzeker. Met Bayern München werd de 24-jarige verdediger landskampioen in zijn eerste seizoen. Het afgelopen jaar was een slecht jaar voor de recordkampioen. Bayer Leverkusen werd ongeslagen kampioen en op de laatste speeldag gaf de ploeg ook de tweede plaats uit handen. Deze ging naar VfB Stuttgart.

Update - 07.10 uur (1 juli 2024) - 'Manchester United doet De Ligt contractvoorstel; clubs met elkaar in gesprek'

Manchester United heeft Matthijs de Ligt een contractvoorstel voor vijf seizoenen gedaan, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Het management van de oud-Ajacied is onderhandeling met de Engelse topclub. Volgens De Telegraaf is het - zo melden bronnen rondom Manchester United - de verwachting dat het op korte termijn tot een akkoord kan komen.

Naar verluidt voeren Manchester United en Bayern München gesprekken over de transfersom van De Ligt, die nog een contract tot medio 2027 heeft bij de Duitsers. Ten Hag zou telefonisch al meerdere gesprekken hebben gevoerd met De Ligt. De oefenmeester, die bij Ajax al samenwerkte met De Ligt, heeft de verdediger tot topprioriteit gemaakt.

Update II - 14.50 uur (1 juli 2024) - 'Bayern verlangt minimaal 50 miljoen euro plus bonussen voor De Ligt'

Bayern München verlangt minimaal vijftig miljoen euro plus bonussen voor Matthijs de Ligt, zo meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg van Sky Sport Deutschland. De oud-Ajacied staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. Volgens Plettenberg heeft Manchester United nog geen officieel bod gedaan. De zaakwaarnemer van De Ligt, Rafaela Pimenta, zou direct contact hebben met de Engelse topclub om een overeenstemming te bereiken.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.