De Ligt geeft Brobbey-update: 'Ik ben geen dokter, dus kan verder geen info geven'

door Timo Suur 19

Bron Voetbal International

De Ligt geeft Brobbey-update: 'Ik ben geen dokter, dus kan verder geen info geven'

door Timo Suur 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt heeft een update gegeven over Brian Brobbey. De spits moest de training van het Nederlands elftal verlaten met hamstringklachten, maar naar omstandigheden gaat het goed met de Ajacied.

'Vervelend', reageert De Ligt in eerste instantie op een persconferentie in aanloop naar het EK, geciteerd door Voetbal International. Het Nederlands elftal kampte met een volle ziekenboeg, want Marten de Roon, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners moeten het EK missen wegens blessures. Ian Maatsen en Joshua Zirkzee werden opgeroepen als vervangers.

Laatstgenoemde werd door bondscoach Ronald Koeman toegevoegd aan de selectie na de blessure van Brobbey. 'Hoe het met hem is? Dat moet je aan hem vragen', aldus De Ligt, die vervolgens een kleine medische update geeft. 'Volgens mij gaat het wel goed met hem, ik ben geen dokter, dus ik kan verder geen info geven. Maar ik hoop dat het goed gaat.'

'Stijve hamstring voor Brobbey'

De KNVB had voor de zekerheid een mri-scan laten maken van de hamstring van Brobbey. In eerste instantie dachten de aanwezige toeschouwers dat het om een voetblessure ging, omdat hij kort daarvoor hard in aanraking was gekomen met De Ligt. 'Hoewel de aanvaller – na drie keer aan zijn hamstring te hebben gevoeld – uit voorzorg de training verliet, wil de medische staf uitsluiten dat er grote schade is', werd er eerder geschreven.

Op deze mri-scan was niks ernstigs te zien en zodoende lijkt het EK niet in gevaar te komen voor Brobbey. Er is sprake van een verstijving van de hamstring. Dit is niet de eerste keer dat de Ajax-spits kampt met hamstringklachten, want afgelopen seizoen had hij vaker last van zijn hamstring.

Voor het Nederlands elftal begint het EK op zondag 16 juni om 15.00 uur met een groepswedstrijd tegen Polen. Verder speelt de ploeg van Koeman in de poulefase tegen Frankrijk en Oostenrijk.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.