Koeman laat Zirkzee invliegen na hamstringproblemen Brobbey

door Robin Ridder 129

Bron VI

Koeman laat Zirkzee invliegen na hamstringproblemen Brobbey

door Robin Ridder 129

Bron VI

Laatst geüpdatet

Joshua Zirkzee is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de EK-selectie, dat meldt Voetbal International. Koeman zag al meerdere spelers geblesseerd afhaken en na de problemen bij Brian Brobbey kiest de trainer eieren voor zijn geld. De spits van Bologna moest overkomen van zijn vakantieadres in Miami.

Zirkzee maakte eerder deel uit van de voorselectie voor het EK, maar viel af toen hij in de voorlaatste competitiewedstrijd van Bologna licht geblesseerd raakte. Daarop belde Koeman hem hoogstpersoonlijk af. De bondscoach gaf aan dat hij alleen een uitzondering wilde maken voor Frenkie de Jong en Memphis Depay. Zij kampten in aanloop naar het toernooi ook met blessures, maar maakten wel deel uit van de selectie.

Na Marten de Roon en De Jong moest ook Teun Koopmeiners het EK aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van Atalanta raakte in de warming-up voor de wedstrijd tegen IJsland geblesseerd aan zijn lies. Koeman wilde in eerste instantie het toernooi ingaan met 25 spelers, maar besluit toch nog een speler aan de selectie toe te voegen. 'Het is de bedoeling dat Zirkzee zo snel mogelijk gaat meetrainen met Oranje. Of hij de besloten sessie van morgen al kan halen, is nog onbekend,' schrijft Voetbal International.

Brobbey kampt met hamstring klachten

Woensdagmiddag bereikte ons het bericht dat Brobbey de training vroegtijdig moest verlaten na een duel met Matthijs de Ligt. Volgens omstanders greep de aanvaller naar zijn voet, maar later bleek dat hij toch last van zijn hamstring had. Na een mri-scan viel de schade mee en had de aanvaller slechts last van een stijve hamstring.

Het is niet de eerste keer dat de spits van Ajax last heeft van zijn hamstring. Afgelopen seizoen moest Brobbey meerdere wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door dezelfde klachten. Nu Brobbey, een pure spits, ook niet topfit is, haalt Koeman met Zirkzee een extra aanvaller erbij.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.