De Ligt: 'Je zult geen winnende teams zien waar de verdedigende organisatie slecht staat'

door Jari Perridon 22

Bron De Telegraaf

De Ligt: 'Je zult geen winnende teams zien waar de verdedigende organisatie slecht staat'

door Jari Perridon 22

Bron De Telegraaf

Matthijs de Ligt vindt dat de verdedigende organisatie bij het Nederlands elftal goed op orde is, zo laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. De verdediger startte in het oefenduel met Canada in de basis met oud-Ajacied Daley Blind aan zijn zijde. Tegen IJsland kwam de ex-Ajacied niet in actie. Het is nog maar de vraag of hij een basisspeler zal zijn op komend EK.

'Het voelde vertrouwd om met Daley (Blind, red.) te spelen. Ook al was de laatste keer in maart 2021, uit tegen Turkije, geweest. We hebben allebei in onze kracht kunnen spelen', doelt De Ligt op de oefenwedstrijd tegen Canada.

In de eerste helft had Nederland het lastig tegen de Canadezen en dat merkte de centrale verdediger ook aan het publiek in De Kuip. 'Als het halverwege 0-0 staat is het wel typisch Nederlands, denk ik, om een beetje te morren. En dat hoorden we ook wel. Maar wij wisten dat we in de tweede helft het verschil konden maken', vertelt De Ligt.

In beide oefenduels hield Oranje de 'nul' en dat zorgt voor vertrouwen binnen de spelersgroep, stelt De Ligt. Daarbij gaat hij niet voorbij aan de rol van de aanvallers die ook een grote bijdragen leveren in de verdedigende tactiek van het Nederlands elftal. 'Dat zij bij balverlies onmiddellijk omschakelen, de ruimtes klein maken en druk zetten, ontlast de defensie enorm. Op topniveau is het een vereiste om nu zo terug te verdedigen.'

Verdedigende fundament is belangrijk 

Volgens de centrale verdediger wordt er in Nederland vaak in balbezit gedacht. De 24-jarige De Ligt is van mening dat de verdedigende organisatie goed in elkaar moet zitten om succes te boeken met Oranje. 'je zult geen winnende teams zien die hun verdedigende organisatie slecht hebben staan. Het fundament moet staan en van daaruit kan de creativiteit naar boven komen en kunnen de spelers met extra kwaliteiten hun ding doen.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.