[Update] Akkoord tussen Everton en Manchester United over Van de Beek

door Melle Goekoop 20

Bron Fabrizio Romano

[Update] Akkoord tussen Everton en Manchester United over Van de Beek

door Melle Goekoop 20

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Everton FC mengt zich wederom in de strijd om Donny van de Beek op huurbasis over te nemen van Manchetster United. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zaterdagochtend via zijn Twitter-account. Afgelopen zomer leek Everton de oud-speler van Ajax al te gaan huren, maar ging de transfer toch niet door.

Crystal Palace leek op poleposition te liggen voor de handtekening van de oud-Ajacied, maar de race ligt nu weer helemaal open. Everton, dat in Frank Lampard zijn nieuwe trainer heeft gevonden, wil maar wat graag de middenvelder het komende halfjaar huren.

Valencia CF zou, volgens berichten afgelopen week, ook geïnteresseerd zijn in Van de Beek. Hoewel de interesse er was, is de Spaanse club nu definitief afgehaakt in de strijd om de handtekening van de 24-jarige. Zij zouden zich nu willen richten op andere targets, al hebben ze met Ilaix Moriba (RB Leipzig-huurling) ook al een middenvelder in huis gehaald.

Manchester United wil Van de Beek niet definitief laten gaan

Manchester United is niet bereid om Van de Beek te verhuren aan een club die ook een optie tot koop zou willen. Reden daarvoor is het feit dat de Engelse topclub volgend seizoen een nieuwe trainer krijgt. De clubleiding wil de nieuwe trainer de kans geven om met het huidige spelersmateriaal aan het seizoen te beginnen, voordat er wordt nagedacht over eventuele uitgaande transfers.

Ajax nog altijd grote favoriet voor de landstitel bij de bookmakers!

Update - 9.15 uur (30 januari 2022) - Akkoord tussen Everton en Manchester United over Van de Beek

Everton en Manchester United zijn tot een akkoord gekomen wat betreft de huurtransfer van Donny van de Beek, zo meldt Fabrizio Romano. De oud-Ajacied wordt voor een een half seizoen gehuurd en de club uit Liverpool dient het gehele salaris van de middenvelder te betalen. Van de Beek heeft nu de keuze tussen Everton en Crystal Palace, dat hem ook graag wil binnenhalen op huurbasis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.