Ten Hag niet verrast door kritiek: 'Ik ben trainer geweest bij Ajax, daar was het vergelijkbaar'

door Brent Tomassen 32

Bron Voetbal International

Ten Hag niet verrast door kritiek: 'Ik ben trainer geweest bij Ajax, daar was het vergelijkbaar'

door Brent Tomassen 32

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft zich op een persconferentie kritisch uitgelaten richting de aanwezig media. De trainer laat weten het wel gewend te zijn dat er kritiek is op zijn manier van werken en dat dit vergelijkbaar is met zijn periode in Amsterdam. Ten Hag geeft zelf aan zich vooral met de sportieve prestaties van zijn ploeg bezig te houden.

De laatste tijd gonst in Engeland de vraag of Ten Hag volgend jaar nog trainer van Manchester United is. Zo schreven de tabloids na de FA Cup-zege op Liverpool nog dat de Haaksberger nog toekomst heeft bij de topclub. Zo schreef Sky Sports: 'Eindelijk is de ontwikkeling te zien waar al zo lang over is gesproken. Deze zege voedt het optimisme dat Ten Hag de man is die grote successen kan terugbrengen naar Old Trafford.' Enkele weken later berichtten diverse media dat de nieuwe clubleiding van United zeer gecharmeerd is van de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

'Wij hebben andere interesses en focussen ons daar niet op'

'Als je bij Manchester United werkt, weet je dat er altijd rumoer zal zijn rond de club, het team, de manager en de spelers', stelt Ten Hag op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Brentford, geciteerd door Voetbal International. 'Jullie (de aanwezige journalisten, red.) zijn daar graag mee bezig, maar wij hebben andere interesses en focussen ons daar niet op.'

De oefenmeester geeft aan dat de kritiek in de Engelse media vergelijkbaar is met die hij in Nederland kreeg als eindverantwoordelijke bij Ajax. 'Ik ben trainer geweest bij Ajax, daar was het vergelijkbaar. Als je in het voetbal in de top werkt, raak je eraan gewend. Dus het boeit ons niet. De spelers niet en mij niet. We blijven met elkaar hard werken, we weten dat we moeten presteren en goede resultaten moeten boeken', aldus Ten Hag, die weet dat de resultaten zijn toekomst zullen bepalen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.