Suárez vertrekt eind oktober alweer bij jeugdliefde Nacional

door Jesse ter Haar 35

Bron ESPN

Suárez vertrekt eind oktober alweer bij jeugdliefde Nacional

door Jesse ter Haar 35

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Luis Suárez vertrekt na oktober alweer bij het Uruguayaanse Nacional, zo bevestigt José Fuentes - voorzitter van de club - tegenover ESPN. De oud-Ajacied gaat zijn heil vanaf november elders zoeken, zoals vooraf afgesproken tijdens de contractonderhandelingen.

'Als het Uruguayaanse seizoen eindigt, vertrekt Suárez, dat is hoe we zijn deal geregeld hebben', aldus de beleidsbepaler uit Uruguay. 'Ik zeg dit om te hoge verwachtingen van de fans te temperen. Suárez zal vertrekken. We vroegen hem ernaar en hij zei hetzelfde als voorheen.'

Suárez keerde eind juli terug bij zijn jeugdliefde. Tot op heden kwam hij tijdens tien duels in actie en wist hij viermaal te scoren. Ook leverde hij drie assists in de competitie. Nacional komt uit op het hoogste niveau van Uruguay en bezet momenteel de tweede plaats op de ranglijst. Verder doet de club mee in de strijd om de Copa Sudamericana.

Voorafgaand aan zijn transfer naar Nacional liet Suárez nog weten in Europa te willen blijven voetballen. 'Ik heb aanbiedingen gehad van clubs uit Argentinië, Brazilië en Mexico, maar ik wil op het hoogste niveau blijven voetballen. Ik focus mij op het Europese voetbal', zei hij toen. Twee maanden later kwam hij toch in zijn thuisland terecht.

Nieuwe club van Suárez

Vanaf november kan de strijd om de handtekening van de spits dus opnieuw losbreken. Ajax werd eerder genoemd als volgende bestemming voor de voormalig wereldster, terwijl ook het Aston Villa van zijn oud-ploeggenoot Steven Gerrard tot de opties leek te behoren. Ook werd hij al meerdere malen gelinkt aan een transfer naar de Turkse Süperlig.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.