Steijn trekt eenvoudige conclusie: 'Hebben meer dan terecht verloren'

door Bart Veenstra 20

Bron ESPN

Steijn trekt eenvoudige conclusie: 'Hebben meer dan terecht verloren'

door Bart Veenstra 20

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Sparta Rotterdam-trainer Maurice Steijn weet dat zijn elftal zondagmiddag terecht heeft verloren van Ajax. In de Johan Cruijff ArenA wist Ajax met 4-0 te winnen. Al binnen enkele minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong, waardoor het plan van de bezoekers voor een groot deel al in de prullenbak kon.

Steijn zag zijn elftal met 2-0 achter komen, al had hij na rust nog wel even goede hoop op een beter resultaat. 'In het begin van de tweede helft kennen we een fase waarin we even uit onze schulp kruipen', zegt hij bij ESPN. 'Dan moet hij goed vallen, wil je hier stunten. Dat gebeurde niet, dus dan ga je richting volgende week kijken en wat mensen sparen.'

Was penalty voor Ajax terecht?

Bij een 2-0 stand kreeg Ajax een penalty toegewezen nadat Steven Bergwijn werd gevloerd door Sparta-rechtsback Shurandy Sambo. De strafschop werd vervolgens benut door Dusan Tadić. Steijn is van mening dat er sprake was van een onterecht gegeven strafschop. 'Ik dacht dat het een fair duel was tussen Shurandy Sambo en Bergwijn. Volgens mij gaat hij voor de bal. Hij blokt hem, maar wel met de intentie om voor de bal te gaan. Het feit dat de scheidsrechter ook lang langs de kant staat bij de VAR, laat zien dat er ook bij hem twijfel was. Dit soort momenten komt veel voor en het was in mijn ogen fair, maar het neemt niet weg dat we hier meer dan terecht hebben verloren.'

Dat Ajax uiteindelijk zo makkelijk en overtuigend won, had Steijn van tevoren niet kunnen denken. 'Zeker niet. De eerste tegentreffer valt te snel en daarna ook de 2-0. Dat is wat Ajax wil en dan gaan ze hun favoriete spel spelen. Het kwaliteitsverschil wordt dan te groot. We waren vandaag niet bij machte om ook maar op iets aanspraak te maken', besluit Steijn.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 3,30 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.