Scheutjens na vier jaar Ajax nu aan de slag als keeperstrainer VVV-Venlo

door Bart Veenstra 9

Bron VVV-Venlo

Scheutjens na vier jaar Ajax nu aan de slag als keeperstrainer VVV-Venlo

door Bart Veenstra 9

Bron VVV-Venlo

Laatst geüpdatet

VVV-Venlo heeft Anton Scheutjens aangesteld als nieuwe keeperstrainer, zo maakt de club uit Limburg vrijdag bekend via de officiële kanalen. De 56-jarige Scheutjens was in de afgelopen vier jaar keeperstrainer van het eerste elftal van Ajax. Hij completeert nu de technische staf van VVV-Venlo.

Als doelman kwam Scheutjens in het betaalde voetbal vooral uit voor Go Ahead Eagles. Na zijn spelerscarrière was hij keeperstrainer bij meerdere clubs. Zo werkte hij voor zijn avontuur bij Ajax voor onder meer PSV, FC Kopenhagen en Almere City. Bij Ajax was hij de afgelopen vier jaar keeperstrainer van het eerste elftal.

Bij VVV-Venlo heeft Scheutjens een contract voor twee jaar getekend. Hij vertelt tegenover de officiële kanalen van zijn nieuwe club over zijn ambities. 'Er spreekt veel waardering uit de manier waarop VVV mij heeft benaderd en hoe graag de club mij wilde toevoegen aan de staf. Het gevoel was dan ook erg goed na de gesprekken die ik hier heb gehad en dat vind ik erg belangrijk. Ik ben erg ambitieus en ga proberen te helpen om de keepers en de club naar een hoger niveau te tillen', zegt de keeperstrainer.

Hoofdtrainer John Lammers is blij met de komst van Scheutjens. De technisch staf van de Limburgse club is nu compleet. 'In de persoon van Anton halen we een keeperstrainer in huis met heel veel ervaring in de top van het voetbal. Het is voor VVV erg mooi dat we een keeperstrainer van dit kaliber aan de staf toe kunnen voegen en we zijn er dan ook van overtuigd dat Anton de juiste persoon is om onze keepers verder te ontwikkelen.'

Ten Rouwelaar volgt Scheutjens op bij Ajax

Bij Ajax heeft men met Jelle ten Rouwelaar een opvolger gevonden voor Scheutjens. Ten Rouwelaar keepte in zijn carrière vooral wedstrijden voor NAC Breda. Bij die club was hij na zijn spelerscarrière ook keeperstrainer. Daarna werkte Ten Rouwelaar ook nog voor Oranje O20, RSC Anderlecht en Burnley.

jelle ten rouwelaar ajax
Jelle ten Rouwelaar, de nieuwe keeperstrainer van Ajax.
Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.