Verbruggen spreekt vol lof: 'Weet zeker dat Ajax een hele goede heeft aan hem'

door Bart Veenstra 9

Bron Voetbal Primeur, Voetbal International

Verbruggen spreekt vol lof: 'Weet zeker dat Ajax een hele goede heeft aan hem'

door Bart Veenstra 9

Bron Voetbal Primeur, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Bart Verbruggen is vol lof over Ajax-keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. Onlangs bracht men vanuit Amsterdam naar buiten dat Ten Rouwelaar de keeperstrainer zal zijn in de technische staf van de nieuwe trainer Francesco Farioli. Verbruggen werkte vaak samen - bij zowel NAC Breda als RSC Anderlecht - met Ten Rouwelaar en is zeer positief.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Ik ben gaan werken met hem toen ik vijftien was. Ik heb echt zo veel geleerd van hem: over het keepersvak, hoe je het vak keepen moet beleven... Dat creëerde een hele goede en fijne band', wordt Verbruggen geciteerd door Voetbal Primeur.

'Wat ik fijn vond aan hem, is dat de samenwerking altijd van twee kanten kwam. Het was een hele fijne en goede samenwerking, daar ben ik hem voor eeuwig dankbaar voor. Ik weet zeker dat Ajax een hele goede heeft aan hem', klinkt het veelbelovend over Ajax' nieuwe keeperstrainer.

Wat ging er mis bij tegengoal Oranje?

Tijdens het persmoment ging Verbruggen ook in op de tegengoal van het Nederlands elftal tegen Polen. Mogelijk ging het mis in de communicatie, zo blijkt uit de teksten van de doelman. 'Het gaat allemaal ook heel snel. Het is een opeenvolging van situaties. De bal viel precies tussen Denzel Dumfries en Virgil van Dijk in. De corner van Polen was ook supergoed genomen. We gaan proberen het bij te schaven, zodat het toernooi niet meer gebeurt', citeert Voetbal International de keeper van Brighton & Hove Albion.

Vrijdag wacht voor Oranje een lastige wedstrijd tegen Frankrijk. De Fransen zijn mogelijk zonder sterspeler Kylian Mbappé, die zijn neus heeft gebroken. Het maakt Verbruggen niet veel uit of Mbappé erbij is of niet. 'Ze hebben een aantal heel goede aanvallers en een heel goed team. Mbappé is een supergoede speler waar we ons tegen moeten wapenen, maar we zijn voor niemand bang.'

Verbruggen ziet Oranje verdedigend goed staan

Hopen dat Mbappé het duel met Oranje moet missen, doet Verbruggen in ieder geval niet. 'Ik denk dat je als speler in de hoogst mogelijke competities wil spelen tegen de best mogelijke spelers. Het is leuk om jezelf daar tegen te wapenen. Ik heb vertrouwen in ons team, het staat verdedigend best wel goed de laatste wedstrijden.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.