Scherpen: 'Paar cruciale momenten bij Ajax zijn bij meeste mensen blijven hangen'

door Terrence Riepma 12

Bron Voetbal International

Scherpen: 'Paar cruciale momenten bij Ajax zijn bij meeste mensen blijven hangen'

door Terrence Riepma 12

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kjell Scherpen is blij dat hij naar Brighton & Hove Albion kon gaan in de zomer van 2021. De oud-doelman van Ajax kon in Engeland naar eigen zeggen beginnen met een frisse start, omdat hij in Nederland wellicht zou worden herinnerd aan een paar lastige momenten die hij heeft meegemaakt.

Voetbalen in Engeland sprak Scherpen daarnaast sowieso aan, maar: 'Wat het voor mij óók aantrekkelijk maakte hierheen te gaan, is dat ik hier opnieuw kon beginnen op een plek waar mensen nog geen mening over me hadden', zegt hij tegenover Voetbal International. 'Hoewel ik bij FC Emmen en Jong Oranje goed gepresteerd heb, zijn een paar cruciale momenten bij Ajax toch bij de meeste mensen blijven hangen, ben ik bang.' Scherpen verwijst hier naar zijn blunders in de Europa League-kwartfinale tussen Ajax en AS Roma.

Brighton klopte in de zomer van 2021 aan voor Scherpen, maar eerste doelman zou hij niet worden. Het plan was om tweede doelman te worden, maar door een blessure aan het begin van het seizoen kwam dat er ook niet van. Nu is de oud-Ajacied derde doelman: 'Daar baal ik van, maar dat is gewoon even hoe het is. Tijdens de afgelopen maanden heb ik een flink aantal wedstrijden in de Onder-23-competitie gespeeld en daarnaast natuurlijk bij Jong Oranje. Dat was goed voor mijn wedstrijdritme.'

Scherpen maakt debuut bij Brighton

Scherpen maakte vorige week zaterdag zijn debuut in het eerste van Brighton, dat het opnam tegen West Brom in de FA Cup. De ploeg van Scherpen won met 1-2. 'Het was geen heel drukke middag voor me', aldus de 21-jarige. 'De dingen die ik moest doen, zijn goed gegaan én we hebben gewonnen. Na afloop heb ik de complimenten gekregen van de technische staf.'

De aanhang van Brighton zong Scherpen direct toe tijdens zijn debuut. Er werd op grappige wijze verwezen naar zijn lengte. 'Tijdens de wedstrijd heb ik het niet eens gehoord. Ik las het na afloop, ik vond het wel mooi. Creatief was het in elk geval', besluit de tevreden jeugd-international.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.