Rondom: Onana tast mist bij hoge bal tijdens Kameroen - Burkina Faso

door Jesse ter Haar 68

Bron AS

Rondom: Onana tast mist bij hoge bal tijdens Kameroen - Burkina Faso

door Jesse ter Haar 68

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Onana tast mist bij hoge bal tijdens Kameroen - Burkina Faso

André Onana heeft zondagavond een niet al te beste beurt gemaakt tijdens de openingswedstrijd van de Afrika Cup. De goalie kreeg een hoge bal te verwerken bij Kameroen - Burkina Faso en tastte volledig mis. Een tegendoelpunt en daarmee het eerste doelpunt van het toernooi werd daardoor een feit.

Zlatan scoort tegen tachtig clubs in vijf grote Europese competities

Zlatan Ibrahimovic heeft zondagmiddag namens AC Milan gescoord tegen Venezia (0-3 winst). Door zijn doelpunt van zondag heeft de Zweedse spits tegen tachtig verschillende clubs gescoord in de grote vijf competities in Europa. Er is één andere speler die dat deze eeuw ook bereikte, namelijk Cristiano Ronaldo. Naast deze fraaie statistiek is er nog een bijzondere mijlpaal voor Zlatan, want hij heeft sinds 1999 in elk kalenderjaar gescoord.

Fans zingen debuterende Scherpen toe: 'He's got a tiny head'

Een half jaar na zijn overstap van Ajax naar Brighton & Hove Albion heeft Kjell Scherpen zijn debuut gemaakt voor de Engelse club. Dat ging niet bepaald onopgemerkt voorbij, want de boomlange keeper ontpopte zich tegen West Bromwich Albion (1-2 zege) gelijk tot publiekslieveling. De aanwezige fans scandeerden zelfs zijn naam. 'He's got a tiny head, but his feet stick out of bed'

Tadic genomineerd voor het EA Sports Team of the Year

Dusan Tadic is genomineerd voor het 'Team of the Year' van EA Sports. De aanvoerder van Ajax was in 2021 weer van enorme waarde voor de Amsterdammers. Zo won de Servisch international zowel de landstitel als de KNVB Beker met zijn club. Naast Tadic maken onder andere ook Neymar en Heung-Min Son als linksbuiten kans op een plaats in het team. De verkiezing voor het 'Team of the Year' wordt op basis van stemmen beslist. Vanaf 10 januari kan er worden gestemd.

Rotjoch biedt zichzelf aan als nieuwe presentator Ajax TV

Angelo Diop, beter bekend als Rotjoch, heeft zichzelf op Twitter aangeboden als de nieuwe presentator van Ajax TV. Bij het clubmedium is de vorige presentator David Butler - alias David The Host - vertrokken, waardoor Rotjoch kansen voor zichzelf ziet. Rotjoch is bekend als presentator van het hiphop-platform 101Barz, dat wordt gemaakt door BNNVARA. De presentator schrijft daarnaast dat hij een geboren en getogen Amsterdammer is. De Tweet waarin Rotjoch zichzelf aan Ajax aanbiedt is onder anderen geliked door Jurriën Timber.

Onana gespot in Milaan voor medische keuring

André Onana is door de journalisten van Sky Sport Italia gespot in Milaan. De doelman ondergaat in de Italiaanse stad een medische keuring. Daarna zal hij - naar verwachting - een contract tekenen voor vijf jaar bij Internazionale. Dit contract gaat na dit seizoen in, waardoor Onana het seizoen nog wel afmaakt bij Ajax.

Ajax-selectie na landing in Portugal direct naar trainingsveld

De selectie van Ajax is na een vlucht van ruim drie uur geland in Portugal, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Amsterdammers beleggen op Portugese bodem een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De spelers van Ajax trainen maandagmiddag om 16.30 uur (Nederlandse tijd) voor het eerst in Portugal, waar het overigens een uur vroeger is dan in Nederland.

Oud-Ajacied Perez langer door als analist bij ESPN

Voormalig Ajacied Kenneth Perez heeft zijn contract bij ESPN verlengd. De oud-Ajacied blijft zodoende voorlopig te zien zijn als analist bij de sportzender. Perez speelde in het seizoen 2006/2007 voor Ajax, waarna hij in de zomer van 2007 naar PSV vertrok. Halverwege het seizoen 2007/2008 keerde hij echter alweer terug bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.