Regeer ondanks verwachte huurperiode nog bij Ajax: 'Nieuwe trainer betekent nieuwe kansen'

door Timo Suur 36

Youri Regeer is vastbesloten om te slagen bij Ajax, zo blijkt uit het interview met ESPN na afloop van de wedstrijd Jong Ajax-PEC Zwolle (0-0). Hij gaat voor zijn kans bij de nieuwe hoofdtrainer John Heitinga. Er waren afgelopen winter veel geruchten over een eventuele verhuurperiode, maar het ontslag van Schreuder veranderde de plannen voor de jonge rechtsachter annex middenvelder.

Regeer steekt niet onder stoelen of banken dat hij gesprekken heeft gevoerd met meerdere clubs. 'Klopt, ik heb gesprekken gehad met meerdere clubs. Op een gegeven moment stond er in het nieuws dat ik rond was met een club, maar toen gebeurde er iets op donderdagavond (ontslag Schreuder red.) wat ik niet meer had verwacht bij Ajax. Dan kom je in een hele moeilijke situatie, maar ik heb vooraf al gezegd dat Ajax mijn droomclub is waar ik wil spelen. Voor mij was het toen heel snel schakelen en nadenken. Ik heb het er met veel mensen over gehad en uiteindelijk zelf de beslissing gemaakt. Dat was voor mij slagen bij Ajax de tweede seizoenshelft. Nu gaan we zien hoe dat gaat.'

Hij is vastbesloten om na de trainerswissel voor zijn kans te gaan. 'Ik wist vooraf niet wie die nieuwe trainer ging worden, maar nieuwe trainer betekent nieuwe kansen zeg ik altijd. Er liggen voor mij nu meer kansen dan in de eerste seizoenshelft. Het is mooi dat ik afgelopen weekend minuten kreeg en dat ik mezelf mocht laten zien. Ik denk dat ik het prima heb gedaan. Nu kijken hoeveel minuten ik de komende wedstrijden maak.' Regeer is blij dat Heitinga de nieuwe trainer is, maar weet dat hij keihard moet blijven werken. 'Ik heb drie jaar lang met hem gewerkt en heb een speciale band met hem. Hij kan ook niks garanderen. Je moet er hard voor blijven werken en bij iedere andere trainer ook. Het heeft zeker meegespeeld, maar je moet keihard blijven werken voor een plek in de selectie.'

Tevreden over wedstrijd Jong Ajax

Regeer kijkt tevreden terug op de wedstrijd tegen PEC Zwolle. 'Het was een leuke wedstrijd. Het ging over en weer, vooral in de eerste helft. In de tweede helft startten we minder, maar ik denk dat we voor het grote deel de baas waren,' zo blikte de rechtsachter terug op de wedstrijd tegen de koploper. 'Helaas vergeten we onszelf te belonen. In de eerste helft komen we er een paar keer goed doorheen, maar is de bezetting voor het doel niet goed of de laatste pass mislukt. In de tweede helft helaas een afgekeurde goal en een gemiste penalty, maar dat hoort bij het spelletje denk ik dan.' Hij vindt het belangrijk dat hij minuten blijft maken bij Jong Ajax, zolang hij niet veel speelt bij het eerste elftal. 'Dat hoort bij een selectiespeler, maar als je niet veel in het eerste speelt, is het belangrijk om ritme te houden. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is als voetballer.'