'Ajax gaat selectie nog verder inkrimpen: drietal mag op huurbasis vertrekken'

door Bart Veenstra 74

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax gaat selectie nog verder inkrimpen: drietal mag op huurbasis vertrekken'

door Bart Veenstra 74

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt in de resterende dagen van de transferperiode nog meer spelers - al dan niet tijdelijk - te gaan uitzwaaien. Het Algemeen Dagblad verwacht namelijk dat Jay Gorter, Youri Regeer (foto) en Victor Jensen hun carrière tijdelijk elders een vervolg gaan geven.

Gorter kreeg in de zomerse voorbereiding nog de kans en startte ook als doelman in het duel met PSV (3-5) om de Johan Cruijff Schaal. Na deze wedstrijd verloor Gorter zijn basisplaats aan Remko Pasveer. Laatstgenoemde is zijn basisplaats inmiddels ook al kwijtgeraakt aan winteraankoop Gerónimo Rulli. Het toont aan hoe klein de kansen voor Gorter op speeltijd dit seizoen zijn en zodoende lijkt een verhuur aanstaande.

Dat lijkt ook te gelden voor Youri Regeer en Victor Jensen. Regeer, die zowel als back en als middenvelder kan spelen, kreeg vorig seizoen nog speeltijd van toenmalig Ajax-trainer Erik ten Hag. Onder Schreuder zat hij geregeld bij de wedstrijdselectie, maar minuten bleven uit. Jensen keerde enkele weken geleden terug van een verhuurperiode bij Rosenborg BK en lijkt vooralsnog niet in de plannen van Ajax voor te komen.

Winterse uitloop bij Ajax

In de afgelopen weken vertrokken er al meer spelers bij Ajax. Zo vertrok Daley Blind op transfervrije basis naar Bayern München, terwijl ook Lisandro Magallán (Elche CF), Lucas Ocampos (Sevilla FC) en Kik Pierie (verhuurd aan Excelsior) de club (tijdelijk) achter zich lieten. In een eerder stadium nam Ajax bovendien al afscheid van Mohamed Ihattaren. Hij keerde terug naar Juventus.

Wat betreft mogelijk inkomende transfers lijkt er niets meer te gaan gebeuren. Edwin van der Sar werd donderdagavond gevraagd naar de komst van een mogelijk nieuwe verdediger en liet daarbij weten dat het er op dit moment niet naar uitziet dat er een nieuwe speler komt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.