PSV weigert schikkingsvoorstel om spreekkoren: 'KNVB meet met twee maten’

door Bart Veenstra 41

Bron De Telegraaf

PSV weigert schikkingsvoorstel om spreekkoren: 'KNVB meet met twee maten’

door Bart Veenstra 41

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

PSV weigert een schikkingsvoorstel van 20.000 euro aan de KNVB. Dat meldt De Telegraaf. De Eindhovense club moet dat bedrag betalen naar aanleiding van antisemitische spreekkoren tijdens het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal.

Bij PSV is men van mening dat de KNVB met twee maten meet en niet optreedt tegen homofobe spreekkoren. Daarom wil het de boete nu niet betalen, aldus een woordvoerder van de Eindhovense club.

Tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV waren antisemitische spreekkoren te horen. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloot daarop dat de aanhang van PSV niet welkom was in de hoofdstad afgelopen zondag. Supporters van Ajax zongen tijdens de duels met PSV - zowel in juli als afgelopen zondag - dat 'alle boeren homo's zijn'.

PSV vindt het vreemd dat er wél wordt opgetreden tegen antisemitische spreekkoren, maar niet tegen homofobe spreekkoren. De KNVB zal nu - nu PSV het schikkingsvoorstel weigert - vermoedelijk een tuchtzaak starten.

Marcel Brands

Afgelopen zondag liet PSV-directeur Marcel Brands al weten dat hij vindt dat de KNVB met twee maten meet. 'Er werd in het duel om de Johan Cruijff Schaal van twee kanten gezongen. Wij ergeren ons daar aan. Ga achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust. Dat gebeurde niet, van twee kanten.'

Brands kan het moeilijk begrijpen dat PSV wél wordt gestraft en Ajax niet. 'Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters. Er is niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me er niet om dat Ajax gestraft wordt, maar hoe kan ik uitleggen aan de achterban dat er met twee maten gemeten wordt? Ik heb aan Halsema gevraagd of het Amsterdamse vak ook leeg bleef vandaag (zondag, red.). Daarop antwoordde ze dat Ajax een aantal stadionverboden had uitgedeeld.'

PSV wist overigens beide wedstrijden tegen Ajax te winnen. Het duel om de Johan Cruijff Schaal werd door de Eindhovenaren met 3-5 gewonnen, terwijl het afgelopen zondag in de Eredivisie met 1-2 te sterk was voor Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.