KNVB straft spelers Ajax en PSV vooralsnog niet: 'Maar het is geen reclame voor het voetbal'

door Bart Veenstra 105

Bron RTL Nieuws

KNVB straft spelers Ajax en PSV vooralsnog niet: 'Maar het is geen reclame voor het voetbal'

door Bart Veenstra 105

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

De KNVB zet vooralsnog geen vervolgstappen tegen de spelers van Ajax en PSV die het zondag tijdens en na afloop van de wedstrijd met elkaar aan de stok kregen. Dat meldt RTL Nieuws, nadat eerder het Algemeen Dagblad ook al melding maakte van het nieuws.

Volgens de KNVB is het moeilijk vast te stellen of het strafbaar is wat er is gebeurd. 'Maar we zijn hier absoluut niet blij mee', aldus een woordvoerder van de bond tegenover RTL Nieuws. Na afloop liet Edson Álvarez zich gaan tegen een juichende PSV-verdediger André Ramalho. Hierna bemoeiden ook Ajacieden als Davy Klaassen en Steven Berghuis zich met het opstootje.

De KNVB laat weten dat er maandag uitvoerig overleg is geweest over het duel tussen Ajax en PSV. 'Er is lang gesproken over de situatie na de wedstrijd. Wij hebben geconstateerd dat er duw- en trekwerk heeft plaatsgevonden. Dat ziet er heel lelijk uit en is moreel verwerpelijk gedrag. Maar dat komt echter niet altijd in aanmerking voor een tuchtrechtelijke procedure.'

Geen reclame voor het voetbal

Zodoende is het volgens de KNVB moeilijk om vast te stellen of het strafbaar is wat er is gebeurd. Om die reden zet de KNVB vooralsnog geen vervolgstappen in gang. 'Maar wij vinden dit - net als iedereen - geen reclame voor het voetbal en het is zeker ook een slecht voorbeeld voor anderen, met name voor de jeugd. Dit is de lelijke kant van voetbal.'

PSV won het duel afgelopen zondag met 1-2 van Ajax en zodoende staan de Eindhovenaren nu bovenaan in de Eredivisie. Ajax kan de koppositie woensdagavond weer overnemen als het de inhaalwedstrijd tegen Vitesse wint.

Denk jij dat Ajax de koppositie weer pakt tegen Vitesse door met 3-0 te winnen? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.