Brands over zijn tijd met Schreuder bij RKC: 'Daarvan weet je dat hij trainer wordt'

door Cristian de Jong 10

Bron ESPN

Brands over zijn tijd met Schreuder bij RKC: 'Daarvan weet je dat hij trainer wordt'

door Cristian de Jong 10

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marcel Brands is lovend over Alfred Schreuder, zo vertelt hij in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Brands was ploeggenoot van Schreuder in zijn tijd bij RKC Waalwijk en geeft aan dat Schreuder in die tijd al een goede collega was.

'Alfred was een fantastische collega', vertelt Brands. 'Hij was goed en slim. Daarvan weet je dat hij trainer wordt.' Schreuder is altijd al bezig geweest met tactiek volgens Brands. 'Hij was altijd bezig met speelwijzes, we konden uren over voetbal praten.' Ook als voetballer was Schreuder intelligent, vertelt Brands. 'Hij voetbalde met zijn hoofd. Het verbaast me niks dat hij nu trainer van Ajax is.'

Brands over woedeaanval Schreuder

Eerder dit seizoen ging Schreuder uit zijn plaat op een persconferentie over de kritiek die hij en zijn ploeg toen kregen. Brands is van mening dat dit niet gespeeld was. 'Alfred was gewoon pissig, hij is geen softie. Als mensen dat denken, dan kennen ze hem niet.'

Brands vertelt vervolgens dat Schreuder ook als speler al fanatiek was. 'Net als Peter Bosz was hij chagrijnig als hij een potje op de training niet won. Als ik dan bij de winnende partij zat, dan praatte hij niet meer met me.' aldus Brands.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.