Onana ook genomineerd voor The Best FIFA Men's Goalkeeper-award

door Jon van Dam 19

Onana ook genomineerd voor The Best FIFA Men's Goalkeeper-award

door Jon van Dam 19

Laatst geüpdatet

André Onana staat op een vijfkoppige shortlist met collega-keepers voor The Best FIFA Men's Goalkeeper Award. Dat meldt de Italiaanse voetbaljournalist Fabrizio Romano op X. De keeper werd afgelopen week al genomineerd voor de Ballon d'Or en de Yachine-trophy, beiden georganiseerd door France Football.

Onana heeft te maken met hevige concurrentie om The Best FIFA Men's Goalkeeper Award. De vier andere doelmannen zijn Yassine Bono van Sevilla, Thibaut Courtois van Real Madrid, Ederson van Manchester City en Marc-André Ter Stegen van FC Barcelona. Bij de verkiezing van 2022 werd Aston Villa-sluitpost Emiliano Martinez uitgeroepen tot de beste keeper. De Argentijn had de onderscheiding met name te danken aan de wereldtitel die hij met zijn land wist te veroveren in Qatar.

Bereiken CL-finale met Internazionale hoofdreden voor nominatie

Dat Onana volgens de FIFA bij de vijf beste keepers van de wereld hoort, is geen verrassing gezien zijn recente prestaties. De Kameroener, die Ajax in 2022 verruilde voor Internazionale, maakte al snel indruk in Italië. Veteraan Samir Handanovič verloor vroeg in het seizoen zijn basisplaats aan Onana. Naast de derde plaats in de Serie A maakte de oud-Ajacied ook grote indruk in de Champions League. Hij wist met Internazionale de finale van dat toernooi te bereiken, waarin ze uiteindelijk verloren van Manchester City.

Afgelopen juli verliet Onana Milaan na slechts een jaar in dienst te zijn geweest bij Internazionale. Het was Manchester United, gecoacht door Erik ten Hag, dat de Kameroense doelman voor 52,5 miljoen euro overnam. Naast Ten Hag werd Onana in Manchester ook herenigd met Antony, Lisandro Martínez en Donny van de Beek. Zij speelden allen samen in het shirt van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.