Manchester United maakt komst Onana wereldkundig

door Justin Fokkens 99

Bron Manchester United

Manchester United maakt komst Onana wereldkundig

door Justin Fokkens 99

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Manchester United heeft André Onana definitief binnen, zo meldt het op de officiële website. De doelman maakt de overstap van Internazionale en verruilt de Italiaanse topclub zo al na één seizoen voor een transfer naar de Engelse Premier League.

In Engeland tekent de 27-jarige goalie een contract voor vijf seizoenen. Daarnaast bevat de overeenkomst nog de optie tot een extra seizoen. Bij Manchester United vervangt Onana de vertrokken David de Gea. De Spanjaard was jarenlang de onbetwiste doelman van The Red Devils, maar vertrok deze zomer transfervrij bij de club.

Met de overstap van de oud-Ajacied is naar verluidt een bedrag van maximaal 55 miljoen euro gemoeid. Daarmee maakt de club uit Milaan in een jaar een gigantische winst op de goalie, nadat Onana na zijn periode in Amsterdam in 2022 transfervrij overkwam. In Italië kende de Kameroener een succesvol seizoen, waarin het de finale van de Champions League haalde. Deze werd echter wel met 1-0 verloren van Internazionale.

Bekende gezichten

Onana komt in Manchester United een hoop oude bekenden tegen. Zo is Erik ten Hag, met wie de goalie in Amsterdam samenwerkte, de hoofdtrainer van club uit Manchester. Ook komt de doelman oud-ploeggenoten Lisandro Martínez, Antony en Donny van de Beek tegen.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.