Ballon d'Or genomineerden bekend; Onana op shortlist

door Bram Bark 81

Bron France Football

Ballon d'Or genomineerden bekend; Onana op shortlist

door Bram Bark 81

Bron France Football

Laatst geüpdatet

France Football heeft de genomineerden voor de verschillende prijzen die het Franse medium ieder jaar uitreikt bekend gemaakt. Onder die prestigieuze prijzen vallen de Ballon d'Or voor zowel mannen als vrouwen, de Kopa Trophy en de Yachine Trophy.

De enige ex-Ajacied die op de lijstjes voorkomt is André Onana. De doelman is genomineerd voor de beste keeper van het seizoen, oftewel de Yachine Trophy, én voor de Ballon d'Or, oftewel de beste speler van het seizoen. Onana vertrok in de zomer van 2022 transfervrij naar Internazionale. Inmiddels is de Kameroener bij Manchester United herenigd met trainer Erik Ten Hag.

Onana is één van de tien keepers op de shortlist voor de Yachine Trophy. De doelman is voor de Gouden Bal één van de laatste dertig genomineerden. Onana staat in een mooi rijtje met onder andere Lionel Messi, Karim Benzema en Kylian Mbappé. Naast de ex-Ajacied staan er nog twee keepers op de shortlist: Yassine Bounou van Sevilla FC en Emiliano Martinez van Aston Villa.

Genomineerde Nederlanders

Bij de vrouwen maken de Nederlanders Daphne van Domselaar en Jill Roord kans op het winnen van de Gouden Bal. Xavi Simons is genomineerd voor de Kopa Trophy. Dat is de prijs voor de beste jonge speler van het seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.