NAC Breda gaat met hoofdtrainer Hoefkens de Eredivisie in

door Jesse ter Haar 14

Bron NAC Breda

NAC Breda gaat met hoofdtrainer Hoefkens de Eredivisie in

door Jesse ter Haar 14

Bron NAC Breda

Carl Hoefkens is de nieuwe trainer van NAC Breda, zo maakt de club bekend via de eigen website. Hij is daarmee de opvolger van Jean-Paul van Gastel, die met de club uit Breda promotie van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie wist af te dwingen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

De promotie van NAC Breda is opvallend te noemen, want tijdens het reguliere seizoen werd de club achtste in de Keuken Kampioen Divisie. Na overtuigende prestaties in de play-offs echter, werd er alsnog promotie afgedwongen. De club uit Noord-Brabant rekende onder leiding van Van Gastel af met Roda JC, FC Emmen en in de finale Excelsior, dat de omgekeerde weg bewandelde en degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Tijdens het seizoen 2024/2025 zal handhaving de doelstelling voor NAC Breda zijn in de Eredivisie. Hoefkens moet de man zijn die de manschappen richting dat doel leidt, maar geeft aan zijn keuze om in te stappen al te hebben gemaakt alvorens er promotie werd afgedwongen door de club.

'Deze club, het Avondje NAC dat tot in België hevig gewaardeerd wordt, al die toeschouwers, de emotie, de druk, de ambitie om op het hoogste plan te willen gaan spelen; dat alles zag ik als een uitnodiging', reageert de oefenmeester. 'Hier ga ik me thuis voelen, zeker weten. Daar kwam de promotie nog eens bij. Ik ben bewust weggebleven bij de wedstrijden, maar heb ze voor de televisie als direct betrokkene intens beleefd.'

Technisch directeur NAC Breda

Peter Maas, technisch directeur van NAC Breda, komt eveneens aan het woord over de aanstelling: 'Hoefkens past perfect binnen de cultuur die NAC nastreeft. Zijn toewijding aan topsport, innovatie en samenwerking maakt hem tot een ideaal uithangbord voor onze organisatie die, net als elk topsportcollectief, voortdurend in ontwikkeling is.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.