NAC Breda en FC Emmen weten verschil niet te maken en wachten cruciale return

door Jesse ter Haar 102

NAC Breda en FC Emmen hebben dinsdagavond het verschil niet weten te maken in een onderling duel. De twee ploegen troffen elkaar in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie en speelden met 1-1 gelijk. NAC Breda ging op de zege af, maar gaf die in de slotfase weg.

In de vorige play-offronde walste NAC Breda over Roda JC heen. Roda JC was directe promotie net aan misgelopen en ze hoopten zich via de play-offs alsnog naar de Eredivisie te voetballen, maar daar stak NAC Breda een stokje voor. In Breda maakte NAC al het verschil door met 3-1 te winnen van de club uit Kerkrade. Vier dagen later in het Parkstad Limburg Stadion werd het verschil nog groter. Roda JC werd in eigen huis vernederd, het eindigde in 0-5.

FC Emmen won een aantal dagen geleden met de hakken over de sloot van FC Dordrecht. In de heenwedstrijd in Emmen eindigde het in een 2-2 gelijkspel. In Dordrecht bleef het lang 0-0 en leek de wedstrijd uit te draaien op een verlenging, maar in de 88ste minuut wisten de Emmenaren toch nog te scoren, 0-1.

Dinsdagavond begon FC Emmen sterker aan de wedstrijd. De ploeg had het meeste balbezit, maar kwam nog niet tot kansen. Gaandeweg de eerste helft kwam NAC Breda beter in de wedstrijd en kreeg het wél kansen. Sigurd Haugen en Dominik Janosek waren dichtbij, maar het bleef nog even bij 0-0. Vlak voor rust was het via Haugen alsnog raak. De spits van NAC Breda kopte de 1-0 ruststand tegen de touwen.

Na rust moest FC Emmen dus in de achtervolging. Groots was het echter niet, al werd de uitploeg wel enkele malen gevaarlijk. Pas een kwartier voor tijd ontstond het echte gevaar echter. Eerst schoot Maarten Pouwels nog over, maar niet lang daarna viel de 1-1 alsnog. Vicente Besuijen kreeg een strafschop te nemen en faalde niet. Zodoende is er komende zaterdag, wanneer de return wordt afgewerkt, nog alles om voor te spelen.

FT | NAC Breda - FC Emmen (1-1)