Milik reageert op missen EK: 'Dit is een erg moeilijke tijd voor mij'

door Jesse ter Haar 6

Bron Instagram

Milik reageert op missen EK: 'Dit is een erg moeilijke tijd voor mij'

door Jesse ter Haar 6

Bron Instagram

Laatst geüpdatet

Arek Milik is 'enorm verdrietig' wegens het missen van het EK in Duitsland, zo schrijft hij op zijn Instagramkanaal. De voormalig Ajacied raakte geblesseerd tijdens de oefeninterland van Polen tegen Oekraïne en dat kost hem het eindtoernooi.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Op zijn eigen social media-kanaal richt Milik zich tot de buitenwereld, maar voornamelijk tot de fans van Polen. 'Dit is een erg moeilijke tijd voor mij. Ik weet dat blessures onderdeel zijn van sport en dat ze meestal op het slechtst mogelijke moment komen, maar je kunt er op geen enkele manier op voorbereid zijn.'

'Ik ben enorm verdrietig dat ik niet voor mijn land kan spelen op het EK en mijn team niet kan helpen in de strijd voor onze gemeenschappelijke doelen', vervolgt de goalgetter van de Poolse nationale ploeg. 'Maar ongeacht alles zal ik tot het einde toe de jongens van het team aanmoedigen. Ik ben bij jullie!'

Vervolgens wil hij eenieder die met hem meeleeft wegens zijn blessureleed bedanken. 'Ik wil iedereen ook hartelijk bedanken voor alle berichten. Jullie woorden van steun betekenen veel voor mij in deze moeilijke tijd', vertelt hij. Milik maakt verder duidelijk onverminderd vertrouwen te hebben in Polen op het EK. 'Ik ben optimistisch en wens mijn team alle successen op het EK. We hebben geweldige spelers, laten we bij hen zijn en alles geven bij het aanmoedigen van Polen op het EK.'

De spits zelf kende een teleurstellend seizoen als speler van Juventus. Hij werd vaak binnen de lijnen gebracht bij de topclub uit Italië, maar zelden stond hij vanaf de aftrap op het veld. Slechts zevenmaal was Milik onderdeel van de basiself van De Oude Dame. Uiteindelijk kwam de oud-Ajacied tot vier goals in de Serie A, terwijl hij in de Coppa Italia in slechts vier wedstrijden net zo vaak trefzeker was.

Polen op het EK

De eerste wedstrijd op het EK speelt Polen tegen Nederland. Op zondag 16 juni ontmoeten beide landen elkaar om 15.00 uur in Hamburg. Vervolgens nemen de Polen het vijf dagen later op tegen Oostenrijk, terwijl op dinsdag 25 juni de lastige en laatste wedstrijd van de groepsfase op het programma staat tegen Frankrijk.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.