Milik krijgt tegenslag te verwerken: spits mist EK door blessure

door Timo Suur 8

Bron Poolse voetbalbond

Milik krijgt tegenslag te verwerken: spits mist EK door blessure

door Timo Suur 8

Bron Poolse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Arek Milik moet het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan, zo meldt de Poolse voetbalbond. De oud-Ajacied raakte dusdanig geblesseerd in een oefenwedstrijd dat hij niet op tijd fit zal zijn voor het eindtoernooi in Duitsland.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Op vrijdagavond stond er een oefenwedstrijd op het programma tussen Polen en Oekraïne (3-1). Milik begon aan de aftrap bij het Poolse elftal, maar hij moest na een minuut al naar de kant met een blessure. Later op de avond liet de Poolse voetbalbond weten dat Milik het EK kan vergeten.

Milik ging het duel aan met tegenstander Ruslan Malinovsky in een poging om de bal te winnen, maar de oud-Ajacied overstrekte daarbij zijn knie. De spits ging naar de grond en al snel werd duidelijk dat hij gewisseld moest worden. Milik kon niet zelfstandig naar de zijkant van het veld en moest geholpen worden door twee stafleden.

Dit is niet de eerste keer dat Milik een eindtoernooi met zijn land aan zich voorbij moet laten gaan. Milik moest eerder tijdens het EK 2020 al vanaf de bank toekijken wegens een blessure.

Voor Milik komt er op deze manier een einde aan een teleurstellend seizoen. De voormalig Ajacied staat op dit moment onder contract bij Juventus, waar hij afgelopen seizoen tot vier doelpunten kwam in 32 competitieduels. Echter kwam hij in een heel groot deel van deze duels in actie als invaller.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Polen op het EK

Op het aankomende EK is Polen in de groepsfase gekoppeld aan Nederland, Oostenrijk en Frankrijk. Het Poolse nationale elftal begint aan het eindtoernooi met een wedstrijd tegen Nederland op zondag 16 juni. Daarna wordt er achtereenvolgens gespeeld tegen Oostenrijk (vrijdag 21 juni) en Frankrijk (dinsdag 25 juni).

Als voorbereiding op het EK werkt Polen, naast het oefenduel met Oekraïne, ook nog een oefenwedstrijd af met Turkije. Het EK begint op vrijdag 14 juni met een wedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.