Mazzel voor Ajax: Yilmaz waarschijnlijk niet in wedstrijdselectie Fortuna Sittard

door Gino Haverkamp 90

Mazzel voor Ajax: Yilmaz waarschijnlijk niet in wedstrijdselectie Fortuna Sittard

door Gino Haverkamp 90

Laatst geüpdatet

De kans is niet groot dat Ajax zaterdag, wanneer het tegen Fortuna Sittard het Eredivisieseizoen opent, Burak Yilmaz tegenkomt. De topaankoop van de Limburgers is waarschijnlijk niet fit genoeg om mee te doen, zo vertelt hij aan ESPN.

Yilmaz sloot relatief laat aan in de voorbereiding en speelde maar één oefenwedstrijd, tegen VVV-Venlo. Hij is duidelijk nog niet wedstrijdfit. 'Ik denk niet dat ik al bij de wedstrijdselectie zit. Ik ben er nog niet klaar voor, als ik eerlijk ben', erkent hij. De Turkse international heeft drie á vier keer meegetraind met Fortuna Sittard en dat is volgens hem niet genoeg om het juiste conditionele niveau te hebben.

De spits, 77-voudig international van Turkije, deed dan wel mee tegen VVV-Venlo, maar echt wedstrijdfit was hij niet. 'In de oefenwedstrijd ben ik alleen in het veld gekomen uit respect voor de supporters die waren afgereisd. Ik denk niet dat ik niet volledig wedstrijdfit in een wedstrijd ga verschijnen.

Sterspeler tekent bij Fortuna Sittard

De kans is derhalve erg klein dat Ajax te maken krijgt met de Turkse spits, die vriend en vijand verraste door bij Fortuna Sittard te tekenen. De Turk heeft een grote staat van dienst in eigen land, werd in 2021 landskampioen in Frankrijk met Lille OSC en is sinds deze zomer dus speler van Fortuna Sittard. Zijn goede band met de Turkse eigenaar van de club speelde een grote rol in zijn komst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties