Lof voor Dest: 'Hij is gewoon ziek, zó goed'

door Bart Veenstra 19

Bron Voetbal International

Sergiño Dest heeft zijn eerste doelpunt voor de Verenigde Staten te pakken. De voormalig Ajacied scoorde op prachtige wijze en speelde bovendien een goede wedstrijd. Het levert hem dan ook veel lof op.

Dest maakte na 34 minuten de openingstreffer, waarna de Verenigde Staten uiteindelijk een 4-1 zege boekte op Jamaica. Bondscoach Gregg Berhalter zegt dat Dest zijn woord hield. 'Hij had me al te verteld te zullen scoren', citeert Voetbal International de oefenmeester.

De rechtsback van FC Barcelona speelde in het shirt van de Verenigde Staten juist als linksback. 'Het maakt me niet uit, ik hou er gewoon van te spelen', zegt Dest er zelf over. Hij spreekt van een goede wisselwerking met Chelsea-speler Christian Pulisic. 'De chemie is goed, op en buiten het veld. Ik denk dat als we vaker samenspelen, het alleen maar beter kan worden.'

Na rust nam Brenden Aaronson de plek van Pulisic in. Hij was na afloop duidelijk wie de man van de wedstrijd was. 'Sergiño is gewoon ziek, zo goed', zegt de man, die tegen Jamaica eveneens goed was voor een treffer.