Kökçü benadrukt respect tussen spelers Ajax en Feyenoord: 'We kennen elkaar door en door'

door Wessel Kroon 10

Bron De Telegraaf en AD

Kökçü benadrukt respect tussen spelers Ajax en Feyenoord: 'We kennen elkaar door en door'

door Wessel Kroon 10

Bron De Telegraaf en AD

Laatst geüpdatet

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü kijkt uit naar de Klassieker van aanstaande zondag. De middenvelder beschouwt in gesprek met Voetbal International en De Telegraaf voor op de wedstrijd van zondag. Ook kijkt hij uit naar weerzien met oud-ploeggenoot Steven Berghuis.

'Ja, waarom niet?', antwoordt Kökçü op de vraag of hij uitkijkt naar het weerzien met Berghuis. De twee botsten weleens op de training, maar dat is volgens Kökçü geen probleem. 'Ik bots met zo veel spelers tijdens trainingen… Dat hoort erbij als je scherp traint, hè. Met Berghuis had ik ooit ook zo’n moment en dat is nog lang onder de pet gebleven. Maar na een uurtje hadden wij het al opgelost. De buitenwereld maakt er vervolgens altijd iets groots van.'

Rivaliteit tussen spelers

Kökçü benadrukt dat spelers van Ajax en Feyenoord veel respect hebben voor elkaar. 'John de Wolf zei dat het in zijn tijd nog veel erger was, maar toen had je geen social media. De spelers van Feyenoord en Ajax hebben juist geen hekel aan elkaar, er is veel respect, we kennen elkaar door en door. Ik speel al jaren tegen Jurriën Timber en Kenneth Taylor. Buiten het veld lachen we met elkaar, maar het is wel zo dat die Klassieker binnen de lijnen veel los maakt bij ons allemaal. Dan zijn we even geen vrienden.'

Feyenoord heeft momenteel een voorsprong van vijf punten op Ajax. Feyenoord heeft echter een lastig programma en speelt vlak na de wedstrijd tegen Ajax meer wedstrijden tegen clubs uit de top van de Eredivisie (FC Twente, PSV en AZ). Het is voor de spelers en supporters meer de gedachte dat bij winst op Ajax de voorsprong wordt uitgebreid naar acht punten. Want het is en blijft, volgens Kökçü, de ’belangrijkste wedstrijd van het jaar voor Feyenoord'.

Denk jij dat Ajax zondag weet te winnen van Feyenoord? Zet nu in en krijg 2,60 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.