AD: Berghuis 'gewoon' in de basis tegen Feyenoord

door Wessel Kroon 51

Bron AD

AD: Berghuis 'gewoon' in de basis tegen Feyenoord

door Wessel Kroon 51

Bron AD

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis zal zondag 'gewoon' in de basis starten tegen Feyenoord, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. De Ajacied kreeg te maken met ernstige bedreigingen in aanloop naar het duel met zijn oude ploeg, maar hij lijkt in de basis te starten tegen Feyenoord. Daarnaast lijkt Ajax met een zeer aanvallend middenveld te gaan beginnen aan de Klassieker.

In de defensie moet een puzzel gelegd worden. Devyne Rensch pakte vorig weekend tegen FC Twente een rode kaart en zal zondag dus ontbreken. Hierdoor komt er een plekje vrij in het centrum van de verdediging. Jorge Sánchez zal de rechtsback van Ajax zijn. Jurriën Timber is, zoals gewoonlijk, één van de twee centrale verdedigers. De andere centrale verdediger zal vermoedelijk Edson Álvarez worden. De Mexicaan speelde het grootste deel van de wedstrijd tegen FC Twente al op die positie door de rode kaart van Rensch. Calvin Bassey zal vermoedelijk de linksback van Ajax zijn. Gerónimo Rulli zal weer onder de lat staan bij de Amsterdammers.

Alfred Schreuder zal kiezen voor een aanvallend middenveld. Doordat Álvarez centraal achterin staat, komt er een plekje vrij op het middenveld. Dit plekje wordt gepakt door Berghuis. De andere twee plekken op het middenveld worden bezet door Kenneth Taylor en Davy Klaassen.

In de aanval verandert niets ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente. Francisco Conceição mag zich weer opmaken voor een basisplaats en zal fungeren als rechtsbuiten. Brian Brobbey zal zondag de spits van dienst zijn. Dušan Tadić neemt de linksbuitenpositie in. Dit betekent dat Steven Bergwijn op de bank zal beginnen tegen Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Rulli, Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey, Berghuis, Klaassen, Taylor, Conceição, Brobbey, Tadić.

Denk jij dat Ajax zondag weet te winnen van Feyenoord? Zet nu in en krijg 2,60 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.