KNVB tevreden met deels schrappen WK-plannen van de FIFA

door Bart Veenstra 11

Bron De Telegraaf

KNVB tevreden met deels schrappen WK-plannen van de FIFA

door Bart Veenstra 11

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De KNVB is voor nu tevreden dat de WK-plannen die de FIFA in de afgelopen zomer naar buiten bracht deels van tafel zijn. De wereldvoetbalbond liet in augustus weten voorstander te zijn van een WK om de twee jaar in plaats van om de vier jaar.

'Dit voorstel was niet de oplossing om voetbal wereldwijd te verbeteren', citeert De Telegraaf de KNVB. 'Hiervoor in de plaats komen aangepaste voorstellen waarbij de tijdsdruk ook minder groot zal zijn', aldus de KNVB, die tijdens de onlinebijeenkomst van maandag werd vertegenwoordigd door voorzitter Just Spee en secretaris-generaal Gijs de Jong.

De KNVB laat weten nooit voorstander te zijn geweest van elke twee jaar een WK. 'En we waren niet gelukkig met het proces tot nu toe. Dit verliep veelal onzorgvuldig en via de media. Het voorstel van augustus was wat ons betreft onacceptabel', aldus de bond.

De Nederlandse voetbalbond verwijst bovendien naar een studie van het Londense mediaconsultancybureau Oliver and Ohlbaum Associates. 'Uit het rapport blijkt dat een WK elke twee jaar sportief weinig toevoegt en commercieel negatieve effecten heeft', laat de KNVB weten. 'De KNVB heeft de diplomatieke weg bewandeld en samengewerkt met de UEFA en andere voetbalbonden. De KNVB begrijpt de wens van landen in andere continenten om te groeien. Groei in bijvoorbeeld Afrika en Azië is ook goed voor Europa en er wordt gekeken hoe dit voor elkaar gekregen kan worden.'

FIFA blijft voorstander van WK om de twee jaar

Waar de KNVB niets ziet zitten in een WK om de twee jaar, blijft FIFA-voorzitter Gianni Infantino juist voorstander van een WK om de twee jaar. Daar verandert het congres van maandag in Zürich, waar alle bij de FIFA aangesloten landen hun zegje konden doen, niets aan. 'Het is mogelijk, het kan wel. Iedereen kan er baat bij hebben', zei Infantino na afloop.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties