[Update] Van Gaal en KNVB niet aanwezig bij conferentie tweejaarlijks WK

door Terrence Riepma 24

Bron Algemeen Dagblad

[Update] Van Gaal en KNVB niet aanwezig bij conferentie tweejaarlijks WK

door Terrence Riepma 24

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De FIFA gaat in gesprek met bondscoaches over het mogelijk herzien van de speelkalender in het voetbal vanaf 2024, zo meldt de voetbalbond op de officiële website. De inzet is kijken hoe er zuiniger omgesprongen kan worden met de fitheid van voetballers, iets wat de voorbije maanden steeds vaker onderwerp van discussie is.

Recent bracht de FIFPro, dat is de internationale spelervakbond, een rapport uit over zogeheten roofbouw op voetballers, die steeds meer te maken krijgen met overvolle speelkalenders. Zo speelde Daley Blind 73,9 procent van zijn duels zonder voldoende rust te hebben gepakt. Onder leiding van gespreksleider Arsène Wenger gaat de FIFA in gesprek met bondscoaches om te kijken wat mogelijk is vanaf 2024. Dinsdag of donderdag vindt er een online bijeenkomst plaats.

Agendapunten zijn de fitheid van spelers, de interlandperiodes en de frequentie van het WK. De FIFA wil graag om de twee jaar een wereldkampioenschap organiseren, iets wat de UEFA niet ziet zitten.

'De inbreng van de bondscoaches is essentieel. Er zijn maar weinig kansen voor ons om samen te komen, maar we moeten deze gelegenheden benutten. Zo’n dialoog helpt ons allemaal om de unieke plaats die voetbal in de samenleving heeft te beschermen en om het echt mondiaal te maken', aldus Wenger. Het is niet bekend of Oranje-bondscoach Louis van Gaal ingaat op de uitnodiging.

Update - 16.50 uur (19 oktober) - Van Gaal en KNVB niet aanwezig bij conferentie tweejaarlijks WK

Louis van Gaal en de KNVB zullen niet aanwezig zijn bij een conferentie van de FIFA over het houden van het WK voetbal om de twee jaar. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De wereldvoetbalbond nodigde bondscoaches en nationale bonden uit om de plannen te bespreken, maar op de aanwezigheid van de KNVB hoeft niet gerekend te worden. 'Wij laten de uitnodiging aan ons voorbij gaan. De KNVB vindt dat eerst de nationale bonden goed moeten worden ingelicht over deze ideeën', aldus een woordvoerder van de KNVB.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties