KNVB deelt schema's voor play-offs om Europese tickets en promotie/degradatie

door Jesse ter Haar 25

Bron KNVB

KNVB deelt schema's voor play-offs om Europese tickets en promotie/degradatie

door Jesse ter Haar 25

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft via Twitter de schema's voor de play-offs van het voetbalseizoen 2021/2022 naar buiten gebracht. Het betreft de play-offs om de Europese tickets, maar ook die om promotie/degradatie tussen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Op dit moment zijn het AZ, Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen die in aanmerking komen voor een plek in de play-offs. De halve finales daarvan vinden plaats op 19 en 22 mei. Een week later, op 26 en 29 mei, staat de finale op het programma. De uiteindelijke winnaar stroomt door naar de tweede voorronde van de Conference League.

Aan de play-offs om promotie/degradatie doet een totaal van zeven teams mee. Vanwege het feit dat twee Eredivisie-clubs direct degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie doet er maar één Eredivisie-club mee aan de play-offs. Bovendien stroomt deze - virtueel Sparta Rotterdam - pas in tijdens de halve finales. Aan de eerste ronde beginnen zes Keuken Kampioen Divisie-clubs. Virtueel zijn dat nu FC Eindhoven, Roda JC, Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda, De Graafschap.

De play-offs om promotie/degradatie vinden plaats over drie rondes. De eerste ronde heeft plaats op 9/10 en 13/14 mei, terwijl de halve finales op 17/18 en 21 mei worden afgewerkt. Op 24 en 29 mei is het tijd voor de finale, waarbij wordt bepaald welke club doorstroomt naar de Eredivisie. Die club voegt zich bij de nummers één en twee uit de Keuken Kampioen Divisie, die directe promoveren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties