[Update]: Kluivert officieel speler van Valencia: huur met optie tot koop

door BadembaBarrie 47

[Update]: Kluivert officieel speler van Valencia: huur met optie tot koop

door BadembaBarrie 47

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert lijkt zijn carrière vervolg te gaan geven in Spanje. De aanvaller zit momenteel in het vliegtuig op weg naar Valencia, zo meldt De Telegraaf. In Zuid-West Spanje gaat Kluivert in eerste instantie op huurbasis spelen. Valencia heeft wel een optie tot koop bedongen.

Lange tijd leek Kluivert op weg naar Fulham. Na enige vertraging kwamen de Londenaren en AS Roma, Kluiverts eigenlijke werkgever, tot een vergelijkbare overeenstemming als die van Valencia en Roma: huur met optie tot koop. Kluivert zelf was ook rond met The Cottagers, maar bleek uiteindelijk niet in aanmerking te komen voor een werkvergunning, waardoor de transfer alsnog stukliep.

La Liga wordt voor Kluivert alweer het vijfde land waarin hij gaat spelen. Na zijn vertrek bij Ajax, kwam de vleugelaanvaller eerst voor AS Roma uit. Toen die club hem niet meer nodig had, vertrok hij op huurbasis naar achtereenvolgens RB Leipzig en OGC Nice. Geen van beide clubs nam hem echter definitief over. Bij Valencia hoopt Kluivert nu eindelijk wel een contract af te dwingen.

Voetsporen van Kluivert sr. 

Valencia is ook de tweede club waar na Patrick Kluivert ook zijn zoon gaat spelen. Kluivert jr. zal echter hopen dat zijn avontuur aan de Spaanse kust succesvoller verloopt dan dat van zijn vader. In zestien optredens in zijn ene seizoen in Valencia, kwam Kluivert sr. slechts tot twee doelpunten.

Update - Vrijdag 2 september 00:00 uur - Kluivert officieel speler van Valencia: huur met optie tot koop

Justin Kluivert mag zich officieel speler van Valencia noemen. Even na middernacht maakte de Spaanse subtopper de komst van de oud-Ajacied wereldkundig. Kluivert wordt, zoals de berichtgeving van onder meer De Telegraaf al luidde, eerst een jaar gehuurd. Valencia heeft daarbij een optie tot koop bedongen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.