Jans vastberaden richting duel met Ajax: 'We gaan ons echt niet sparen'

door Timo Suur 108

Bron FC Twente

Jans vastberaden richting duel met Ajax: 'We gaan ons echt niet sparen'

door Timo Suur 108

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

Ron Jans kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax. Aankomende zondag staat de oefenmeester van FC Twente met zijn ploeg tegenover de Amsterdammers in de eigen Grolsch Veste. Jans is niet van plan om rustig aan te gaan doen in aanloop naar de play-offs om Europees voetbal.

De Tukkers zijn al zeker van de vijfde plek, maar de oefenmeester is vastberaden om het reguliere seizoen goed af te sluiten met zijn ploeg. 'Het is een heerlijk affiche', begint Jans tegenover de clubkanalen van FC Twente. De club uit Enschede is het hele seizoen sterk in eigen huis en ze willen dit vasthouden richting de play-offs om Europees voetbal. 'Het stadion is stijf uitverkocht en we zijn in vorm. We gaan ons echt niet sparen. We willen de play-offs ingaan met een goede laatste competitiewedstrijd. Daarnaast is er nog meer om voor te spelen. We zijn in de competitie nog ongeslagen thuis en hebben de minste tegengoals. Wanneer je als club niet bij de eerste drie eindigt, zijn dat wel speciale cijfers.'

Voor Ajax is het een belangrijke wedstrijd om nog kans te maken op de tweede plaats. De Amsterdammers hebben een minder seizoen achter de rug, maar Jans blijft op zijn hoede. 'Ajax heeft dit seizoen weleens een minder fase gehad. Tegen Utrecht speelden ze een heel aardige wedstrijd en dat nemen ze ook weer mee naar dit weekend. Ajax kan nog tweede worden, maar dan moeten ze ons verslaan. Wij zullen er alles aan doen om zelf te winnen', vertelt de oefenmeester. 'Als ik ook ons spel op de training zie, dan werken we met vertrouwen toe naar de komende duels.'

Belangrijk duel voor Ajax

De wedstrijd tegen FC Twente is voor Ajax een hele belangrijke met het oog op volgend seizoen. De Amsterdammers hebben nog kans op de tweede plek met een overwinning op de Tukkers, maar ze zijn hiervoor wel afhankelijk van het duel tussen AZ en PSV. Als de Alkmaarders dat duel weten te winnen en Ajax wint in Enschede, plaatst de club uit de hoofdstad zich voor de derde voorronde van de Champions League.

Denk jij dat Ajax de Eredivisie alsnog eindigt als nummer twee?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.