Hansen: 'Heb mijn passie gevonden in verdedigen, bij Ajax hield ik niet van verdedigen'

door Jari Perridon 75

Bron Voetbal International

Hansen: 'Heb mijn passie gevonden in verdedigen, bij Ajax hield ik niet van verdedigen'

door Jari Perridon 75

Bron Voetbal International

Sontje Hansen had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat hij zo veel zou spelen voor NEC, zo vertelt hij voor de camera van Voetbal International. De buitenspeler maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar NEC, waar hij een bijzonder seizoen meemaakt. De Nijmegenaren staan in de finale van de TOTO KNVB Beker en strijden met Ajax om plek vijf in de Eredivisie.

In de zomer van 2023 maakte Hansen transfervrij de overstap van Amsterdam naar Nijmegen. Bij NEC heeft de buitenspeler het naar zijn zin. 'De spelers hier hebben me goed opgevangen. We werken met een leuke groep en een goede staf. Ik voel me goed', vertelt Hansen over zijn periode in Nijmegen.

'Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou spelen dit seizoen, vooral door het fysieke gedeelte', doelt Hansen op de blessures die hij heeft gehad. 'Ze hebben me veel geholpen met voeding en slaap. Ik voel ook dat het hier anders is dan bij Ajax. Bij Ajax is het meer technisch trainen, hier is het harder trainen', stelt de jonge buitenspeler.

Hansen geeft aan dat hij bij NEC ook iets aan zijn spel heeft toegevoegd, verdedigen. 'Ik heb ook mijn passie gevonden in verdedigen. Bij Ajax hield ik niet van verdedigen. Ik bleef altijd voorin hangen of ik sjokte mee terug. Bij Ajax speel je eigenlijk altijd op de helft van de tegenstander. Hier speel je soms wedstrijden op je eigen helft, dan moet je gewoon meeverdedigen als aanvaller. Natuurlijk is het niet leuk als je de hele tijd moet meeverdedigen, maar als ik af en toe een sliding kan maken of een duel kan winnen, voelt dat wel krachtig en lekker.'

Ajax en NEC in strijd om vijfde plek

Zoals gezegd speelt NEC op zondag 21 april de bekerfinale tegen Feyenoord. Dat is niet het enige waar de Nijmegenaren voor strijden. NEC strijd met Ajax om de vijfde plaats in de Eredivisie. Maar wat is er zo bijzonder aan deze vijfde plaats? Mocht Feyenoord de beker winnen schuift het Europese ticket dat verbonden is aan de TOTO KNVB Beker door in de competitie. Dat betekent dat de nummer vier van de competitie rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League gaat en dat de nummer vijf mag aantreden in de tweede voorronde van de Europa League. Zodende ontloopt de nummer vijf de play-offs voor Europees voetbal. Wint NEC de beker, dan gaan de Nijmegenaren direct Europa in en speelt de nummer vijf alsnog play-offs.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.