Van Praag: 'Ajax had deze aandelen binnen 14 dagen bij de AFM moeten melden'

door Bart Veenstra 627

Bron Linkedin

Van Praag: 'Ajax had deze aandelen binnen 14 dagen bij de AFM moeten melden'

door Bart Veenstra 627

Bron Linkedin

Laatst geüpdatet

Michael van Praag heeft benadrukt dat hij het bezit van zijn aandelen in Ajax wel degelijk heeft gemeld na zijn voorgenomen benoeming als commissaris van de club. Op zijn LinkedIn-pagina heeft de voorzitter van de RvC uitleg gegeven over zijn aandelen in de Amsterdamse club en hoe hij en Ajax daarmee in de fout zouden zijn gegaan.

In een statement wil Van Praag graag duidelijkheid verschaffen na de ophef van de laatste weken. 'Het gaat om honderd aandelen die ik bij de beursgang van Ajax in 1998 heb gekocht en waar verder nooit mee gehandeld is. De feiten rondom deze aankoop zijn als volgt: bij mijn voorgenomen benoeming tot voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax, heb ik het bezit van deze aandelen bij Ajax gemeld.'

'Mijn aandelenbezit stond dus ook in de oproep van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vermeld, alsmede in de toelichting op die vergadering, en op de Ajax-website. Alle aandeelhouders waren er dus mee bekend', laat Van Praag weten.

De voorzitter van de RvC laat weten 'niets te hebben verzwegen'. Toch ging het fout. 'Wat wel fout is gegaan is dat Ajax na mijn benoeming deze aandelen binnen veertien dagen bij de AFM had moeten melden. Dat is helaas niet gebeurd en dat is een administratieve omissie. Inmiddels zijn deze aandelen op 5 april bij de AFM geregistreerd', besluit Van Praag zijn verhaal.

Van Praag bezat aandelen Ajax tijdens voorzitterschap KNVB

Eerder deze week maakte BNR bekend dat Van Praag zijn Ajax-aandelen hield ten tijde van zijn voorzitterschap bij de KNVB. Volgens de reglementen van de voetbalbond is dat verboden. Op deze fout gaat de RvC-voorzitter van Ajax niet in.

Van Praag is onder vuur komen te liggen, omdat hij zich stevig uitsprak over Alex Kroes. De onlangs aangestelde algemeen directeur werd geschorst vanwege vermeende handel met voorkennis in aandelen van Ajax. De bestuursraad, leden en supporters hebben inmiddels duidelijk gemaakt dat zij willen dat Kroes terugkeert in zijn rol als algemeen directeur van Ajax.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.