Haaland weken aan de kant; Noor mist thuisduel met Ajax

door Bart Veenstra 123

Bron Borussia Dortmund

Haaland weken aan de kant; Noor mist thuisduel met Ajax

door Bart Veenstra 123

Bron Borussia Dortmund

Laatst geüpdatet

Borussia Dortmund zal het op woensdag 3 november tegen Ajax moeten doen zonder Erling Haaland. De spits kampt met een heupblessure en staat zodoende enkele weken aan de kant, zo laat trainer Marco Rose vrijdag weten tijdens een persconferentie.

Haaland was net op tijd hersteld van zijn spierblessure om mee te doen tegen Ajax, maar klaarblijkelijk kampt de Noor nu met een terugslag. Zodoende is de verwachting nu dat Haaland enkele weken buitenspel staat en om die reden mist hij op woensdag 3 november de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Haaland niet trefzeker tegen Ajax

Afgelopen dinsdag deed Haaland nog negentig minuten mee tegen Ajax. De Noor werd grotendeels in bedwang gehouden door de Ajax-defensie, al kreeg hij alsnog drie kansen. Scoren deed Haaland echter, mede door goed keeperswerk van Remko Pasveer, niet.

Ajax won afgelopen dinsdag met 4-0 van Borussia Dortmund. De Amsterdammers staan zodoende bovenaan in de Champions League-groep. De voorsprong op Borussia Dortmund bedraagt op dit moment drie punten, terwijl Sporting Portugal op zes punten volgt. Besiktas is nog altijd puntloos.

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag ging Ten Hag in op de blessure van Haaland. 'Wij hebben dinsdag tegen Haaland gespeeld en op de nul gespeeld. Nee, het is niet zo dat je bang moet zijn, maar wel voor iedereen respect.'

Ajax na masterclass tegen Dortmund in top tien CL-kanshebbers!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties