Go Ahead Eagles bevestigt vertrek van Hake naar Manchester United

door Jesse ter Haar 16

Bron Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles bevestigt vertrek van Hake naar Manchester United

door Jesse ter Haar 16

Bron Go Ahead Eagles

Laatst geüpdatet

René Hake is officieel niet langer de trainer van Go Ahead Eagles, zo maakt de club bekend via de eigen website. De oefenmeester stond twee seizoenen aan het roer in Deventer, maar voegt zich nu bij de technische staf van Erik ten Hag bij Manchester United.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

De in Coevorden geboren trainer begon zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van FC Emmen. Daar had hij het O19-team onder zijn hoede. Zijn eerste klus in het betaald voetbal beleefde hij eveneens bij de club uit Emmen. Na zestig wedstrijden als hoofdtrainer ruilde hij zijn baan is voor een job als directeur spelersbeleid bij dezelfde club.

Al snel keerde hij echter weer terug in het trainersvak. Hake kwam te werken bij FC Twente, SC Cambuur, FC Utrecht en dus Go Ahead Eagles. Gemiddeld genomen blijft de trainer nog geen twee jaar aan als trainer van een club.

Het afgelopen seizoen gooide Hake hoge ogen met Go Ahead Eagles. De club uit Deventer eindigde op de negende plek in de Eredivisie en wist daarmee deelname aan play-offs om Europees voetbal veilig te stellen. Doordat de play-offs gewonnen werden, wacht Go Ahead Eagles in het nieuwe seizoen deelname aan de voorronde van de Conference League. SK Brann is daarin de tegenstander.

Technische staf Manchester United

Inmiddels werd Paul Simonis al aangesteld als vervanger van Hake, die wordt toegevoegd aan de technische staf van Manchester United. De clubleiding van laatstgenoemde club is bezig de club én technische staf te herstructureren en omdat Ten Hag mag blijven zitten, ontstaat er de kans voor Hake.

Naast de oud-trainer van Go Ahead Eagles hoopt Manchester United ook Ruud van Nistelrooij aan de technische staf toe te voegen. Mitchell van der Gaag zou juist moeten vertrekken als assistent van Ten Hag, terwijl Jelle ten Rouwelaar Ajax binnen no-time weer achter zich liet om als keeperstrainer aan de slag te gaan bij Manchester United.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.