'Van der Gaag moet plaatsmaken voor nieuwe assistenten bij Manchester United'

door Jesse ter Haar 15

Bron The Mirror

'Van der Gaag moet plaatsmaken voor nieuwe assistenten bij Manchester United'

door Jesse ter Haar 15

Bron The Mirror

Laatst geüpdatet

Mitchell van der Gaag moet plaatsmaken bij Manchester United, zo schrijft The Mirror dinsdagmiddag. De technische staf van Erik ten Hag wordt opnieuw ingericht en daarbij is er geen ruimte meer voor de voormalig assistent-trainer van Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Ten Hag stapte in de zomer van 2022 over van Ajax naar Manchester United en nam daarbij Van der Gaag mee als rechterhand. Na een relatief succesvol eerste seizoen, er werd Champions League-voetbal veiliggesteld, volgde er een teleurstellende tweede seizoen. Manchester United won de FA Cup, maar Ten Hag en Van der Gaag konden een achtste plek in de Premier League niet voorkomen.

Hoewel het Ten Hag in zwaar weer bracht, mocht hij uiteindelijk blijven van de nieuwe clubleiding van Manchester United. Wel werd de technische staf onder handen genomen en grondig aangepakt. Zo worden Ruud van Nistelrooij en René Hake aan de technische staf toegevoegd en dat betekent slecht nieuws voor vertrouweling Van der Gaag.

Laatstgenoemde was geliefd door de spelersselectie van de Engelse topclub. Vooral zijn communicatievaardigheden konden op goedkeuring rekenen. Toch moet Van der Gaag het veld ruimen en de verhalen over de reden daarachter gaan alle kanten op. Volgens The Mirror beweren sommige bronnen dat Ten Hag vond dat zijn staf opgefrist moest worden, terwijl andere bronnen aangeven dat het een keuze vanuit de clubleiding van Manchester United is.

Technische staf Manchester United

Hoe dan ook zal Van der Gaag dus worden vervangen door Van Nistelrooij - een grote naam bij de club uit Manchester - en Hake. De twee kwamen maandag aan op het trainingscomplex van Manchester United en kregen een rondleiding. Het lijkt enkel nog wachten op de officiële bekendmaking van Manchester United voordat de nieuwe technische staf, waarbinnen ook Jelle ten Rouwelaar aan de slag gaat als keeperstrainer, volwaardig aan de slag kan. Overigens blijft Steve McClaren, zoals het op dit moment lijkt, actief binnen de staf van Ten Hag.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.