'Ten Hag wil Van Nistelrooij én Hake toevoegen aan technische staf Manchester United'

door Jesse ter Haar 52

Bron Fabrizio Romano

'Ten Hag wil Van Nistelrooij én Hake toevoegen aan technische staf Manchester United'

door Jesse ter Haar 52

Bron Fabrizio Romano

Erik ten Hag hoopt Ruud van Nistelrooij én René Hake toe te voegen aan de technische staf van Manchester United, zo schrijft Fabrizio Romano op X. De komst van de oud-speler van de club kondigde zich al langer aan, maar de interesse in de trainer van Go Ahead Eagles komt als een verrassing.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Voor Hake zou de stap naar Manchester United een grote zijn in zijn carrière. Sinds 2015 is hij trainer in het betaald voetbal in Nederland en had hij FC Twente, SC Cambuur, FC Utrecht en nu Go Ahead Eagles onder zijn hoede. Mocht het tot een samenwerking met Ten Hag komen, dan maakt hij in één keer de stap naar de absolute top.

De interesse om Van Nistelrooij aan de staf toe te voegen, komt minder uit de lucht vallen. Hij kent namelijk een rijk verleden bij de club. Tussen 2001 en 2006 was Van Nistelrooij een gewaardeerde topschutter bij de Europese grootmacht. In het seizoen 2002/2003 werd hij topscorer van de Premier League, terwijl hij in zijn periode in Manchester ook de titel, FA Cup, League Cup en Super Cup won. Hierna trok de oud-international naar Real Madrid.

Ten Hag en Manchester United

De herstructurering van de technische staf van Manchester United komt niet geheel uit het niets. Ten Hag en de zijnen hebben een teleurstellend seizoen achter de rug in de Premier League en dus stond ook de positie van de oefenmeester ter discussie. Uiteindelijk mocht Ten Hag aanblijven, zo bevestigde hij zelf. Inmiddels zijn beide partijen zelfs in gesprek over een contractverlenging.

'Het was een roerig seizoen', vertelde Ten Hag onlangs bij NOS Studio Fußball. 'Never a dull moment bij Manchester United. Ik heb een beetje vakantie kunnen houden, maar deze week hebben ze toch roet in het eten gegooid. Toen stonden ze opeens op de stoep (op Ibiza, red.), bij mij. Dat ze graag verder gaan.'

Komend seizoen zal Ten Hag het vooral in de Premier League beter hopen te doen met Manchester United. Afgelopen seizoen wist hij wel beslag te leggen op de FA Cup, waardoor de club verzekerd is van Europa League-voetbal in het nieuwe seizoen. In de competitie werd het achtste en dus was de bekerwinst bittere noodzaak om in Europees verband in actie te mogen komen.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.